Moovy Exclusive: Fem til fredag: Disse titler må du ikke gå glip af på C More

Ugens Fem til fredag byder på anbefalinger fra C More, hvor blandt andet en John Carpenter-klassiker, verdens bedste bjørn og den største svenske filminstruktør er på menuen.

I de seneste ugers Fem til fredag har Moovy kigget nærmere på udvalget på de streamingtjenester, som er tilgængelige i Danmark. Her er det blevet til anbefalinger fra Netflix, HBO, Amazon Prime og Disney+, og denne gang er turen kommet til C More. Her står der blandt andet moderne gys, en John Carpenter-klassiker, verdens bedste bjørn og den største svenske filminstruktør på menuen.

"The Rental" (2020)

Dave Francos instruktørdebut er en vaskeægte home invasion-gyser. En subgenre, som gennem gyserhistorien har spredt skræk og rædsel, når ikke engang indersiden af ens egne fire vægge føltes sikker. Franco-lillebroren laver dog et lille twist på genren, hvorved han lader en vennegruppe blive udsat for terror i en moderne, lejet Airbnb. Ikke engang i dine ferieboliger kan du føle dig sikker, og så er det pludselig virkelig uhyggeligt at booke overnatning til næste rejse. Til at blive terroriseret har Franco allieret sig med sin kone, Alison Brie, og "Downton Abbey"-kendte Dan Stevens, og det er altid interessant, når der er stjerner på plakaten for en gyser. Så er det nemlig ikke til at sige, hvem der står for skud.

"Flugtaktion New York" ("Escape From New York") (1981)

John Carpenter. Kurt Russell. Synth-musik. New York i lockdown. Og Snake motherfucking Plissken. Så behøver du vel egentlig ikke vide mere for at (gen)besøge Carpenters dystopiske New York, hvor lov og orden er en by i Rusland. Kurt Russell sparker røv som den tidligere soldat Snake Plissken, der nu blevet en øjenklap-bærende, slange-tatoveret, ultimativ badass antihelt. På en livsfarlig mission må han kæmpe sig igennem det hærgede Manhattan, som er blevet omdannet til fængselszone, hvor en nedstyrtet præsident (spillet af Donald Pleasence) bliver holdt fanget. "Flugtaktion New York" oser af stil, coolness og den råhed, som kun en actionfilm fra 1980'erne kan tilbyde.

"Orkidé-tyven" ("Adaptation.") (2002)

Hvem kan bedre tøjle Charlie Kaufmans krøllede hjerne end den lige så krøllede Spike Jonze? Hver især har deres spidsfindige hjerner skabt film som "Synecdoche, New York" og "Hende", mens de sammen debuterede med den syrede "Being John Malkovich" og senere "Orkidé-tyven", der på smuk vis forener de to kunstneres fantasi, som ikke lader til at kende grænser. Nicolas Cage-filmen – med den mere passende engelske titel "Adaptation." – er især Charlie Kaufmans film, der med et særdeles meta-personligt manuskript udleverer ham selv som kunstner, neurotiker, romantiker og filmskaber. Og så får vi Nicolas Cage i en herlig dobbeltrolle, endda som Charlie Kaufman selv!

"Jomfrukilden" ("The Virgin Spring") (1960)

En problem for filmnørder på de mere gængse streamingtjenester er, at filmklassikere og værker af store filmhistoriske instruktører oftest er en mangelvare. Svensk-ejede C More har dog gjort sit for at repræsentere sin landsmand, legendariske Ingmar Bergman, hvor man kan dykke ned i en solid håndfuld af mesterinstruktørens tidligere værker. Et af de bedste er "Jomfrukilden", der muligvis kan anses som den første rape and revenge-film, som senere er blevet fast indslag i gysergenren (filmen var Wes Cravens største inspiration til "The Last House on the Left"). I det middelalderlige Sverige udsættes den skønne jomfru Karin for et brutalt overfald, og så må faderen Christian på et nådesløst hævntogt.

"Paddington 2" (2017)

Intet kan få humøret ned som en dunkel, sort-hvid film af Ingmar Bergman, men så er det godt, at vi har verdens bedste animerede bjørn, Paddington, til at få humøret op igen. Baseret på Michael Bonds klassiske bogserie om den elskværdige bjørn har vi nu fået to filmatiseringer i uovertruffen topklasse. "Paddington 2" sprudler af liv og glæde med et farverigt, æstetisk univers, som selv Wes Anderson kun kunne drømme om. Stakkels Paddington får igen rodet sig ud i utilsigtede problemer, hvilket giver en tur i et fængsel, som ændres for altid med bjørnens ukuelige charme – og så spiller alle fra Hugh Grant, Brendan Gleeson og Sally Hawkins op til fantastisk sjov dans.

Alle filmene kan ses på C More.

Kommentarer

Fem til fredag: Disse titler må du ikke gå glip af på C More

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen