Moovy Exclusive: Fem til fredag: Disse titler må du ikke gå glip af på HBO Nordic

I ugens fem til fredag er der alt fra Oscar-nomineret dokumentar til komiske roadtrips gennem England, Spanien og Italien.

Efter Disney+ og Netflix begge er blevet sat under Moovys søgelys, er det nu HBO Nordic, der står for tur til at få ransaget sine filmkamre. Jovist er ugens snak primært gået på premiere-aktuelle "Zack Snyder's Justice League", men der er givetvis andre filmlækkerier at finde på streamingtjenesten. Moovy guider dig her mod fem gode filmtitler, du kan streame på HBO Nordic lige nu.

"Collective" (2019)

"Collective" har lige gentaget, hvad sidste års "Honningland" gjorde ved Oscar-uddelingen. Filmen formåede at blive nomineret i Bedste dokumentar-kategorien såvel som i Bedste udenlandske film-kategorien. Den rumænske dokumentar følger ofrene, journalisterne og politikerne, der alle på hver sin måde er involverede i branden på klubben Colectiv, hvor 26 døde på stedet og 38 yderligere omkom på hospitalerne. Filmen er et pragteksemplar på undersøgende graverjournalistik, som formår at vise et korrupt sundhedssystem, og hvor svært det er at ændre indefra. Men vigtigst af alt glemmer skaberne ikke ofrene, som er med til at trække filmen ned på et stærkt emotionelt niveau, når ens blod er ved at koge over af raseri.

"Hende" ("Her") (2013)

"Orkidé-tyven"-instruktøren Spike Jonze skabte i 2013 en film, der var fuldstændig hans egen. Han stod selv for manus og instruktion, og fortællingen emmer af dybt personlige følelser. "Hende" foregår i en nær fremtid, hvor brevforfatteren Theodore gennemgår en skilsmisse. Ensomheden, som fylder hans hverdag, får ham til at købe et operativsystem med kunstig intelligens ved navn Samantha. Hvad der forløber er en af filmhistoriens smukkeste og mest spidsfindige forelskelser, som eksemplificerer det efterhånden udtrådte udtryk "hvad det vil sige at være menneske". Joaquin Phoenix er i øvrigt i topform som den ensomme romantiker Theodore.

"Cop Land" (1997)

Normalt anses Sylvester Stallone som en vaskeægte actionhelt. Én, der måske ikke altid kommer hele følelsesregistret igennem i sine portrætter af machomænd, men som ofte kan levere en solid præstation. Der er selvfølgelig undtagelser såsom "Rocky", "Creed" og ikke mindst James Mangolds "Cop Land", der skildrer et korrumperet samfund, hvor kun et skilt adskiller politiet fra de kriminelle. Stallone giver en underspillet skuespilpræstation, der fortjener at blive nævnt, hver gang det postuleres, at manden mangler evner foran et kamera. Han får desuden selskab af en flok faste Martin Scorsese-skuespillere i form af Ray Liotta, Harvey Keitel og Robert De Niro, der alle er med til at cementere "Cop Land" som en af de bedste fredagsfilm derude.

"The Trip" (2010), "The Trip to Italy" (2014) og "The Trip to Spain" (2017)

Hvis der lige nu er en filmserie, der kan fremprovokere længsel efter at rejse ud i verden, spise god mad og have det usammenligneligt sjovt med sine venner, så er det "The Trip"-trilogien. Steve Coogan og Rob Brydon spiller to komiske genier extraordinaire – nemlig Steve Coogan og Rob Brydon. Gennem disse fiktive portrætter af dem selv udforsker de to herrer berømmelse, familie og misundelse, og selvom filmene faktisk formår at røre én emotionelt, forbliver det altså Coogan og Brydons improvisatoriske humor og kendisparodier, som gør dem uendeligt rewatchable.

"Fish Tank" (2009)

Med "Fish Tank" formår Andrea Arnold at vise et noget så tumultarisk liv for den 15-årige Mia uden at omsvøbe de traumatiserende hændelser i sentimentalitet. Alt føles realistisk – fra familiens vulgære tilsvininger af hinanden til de gode og dårlige bånd, der dannes undervejs. Mias mor har fået en ny kæreste, spillet eksemplarisk af Michael Fassbender, før han blev en vaskeægte filmstjerne, og selvom han bærer et medmenneskeligt ydre overfor den 15-årige teenager og hendes lillesøster, ligger noget mystisk og ulmer underneden. Katie Jarvis giver desuden en af de bedste debutpræstationer som den følelsesmæssigt ødelagte Mia – det i sig selv er værd at se.

Alle filmene kan streames på HBO Nordic.

Kommentarer

Fem til fredag: Disse titler må du ikke gå glip af på HBO Nordic

 • 0

  Kan særligt anbefale Her og The Trip trilogien herfra.

  Og også Snyders Justice League er da aktuelt værd at se, hvis man er til superhelte :)

  Gormanden26-03-21 15:31

 • ★★★★0

  "Collective" har jeg ikke set, men de fire øvrige titler kan jeg også varmt anbefale at se. :)

  Apropos "The Trip" er film nr 4 "The Trip to Greece" ikke kommet på HBO endnu, eller er den havnet på en anden streaming-service? 

  NightHawk26-03-21 15:51

 • ★★★1

  "Collective" har jeg ikke set, men de fire øvrige titler kan jeg også varmt anbefale at se. :)

  Apropos "The Trip" er film nr 4 "The Trip to Greece" ikke kommet på HBO endnu, eller er den havnet på en anden streaming-service? 

  Den er på Viaplay og Filmstriben

  MOVIE100026-03-21 16:02

 • ★★★★0

  Den er på Viaplay og Filmstriben

  Ok, det var også bare det, jeg lige ville have afklaret. Det er vist også et andet selskab, som har produceret "The Trip to Greece", så det giver jo også god mening at den så er havnet et andet sted. 

  Jeg har selv hele serien, så det var egentlig på andre eventuelt interesseredes vegne, at jeg spurgte. Men tak for infoen alligevel. :) 

  NightHawk26-03-21 16:41

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen