Moovy Exclusive: Filmfestivalen Blodig Weekend 2018 - et tilbageblik

For sjette gang blev Danmarks største genrefilmfestival Blodig Weekend afholdt i København.

Hvordan skabes det perfekte gys? Er det med chokeffekter, den isende stemning eller spandevis af blod. Det har man blandt andet mulighed for at finde ud af på årets Blodig Weekend, som for sjette gang finder sted over de næste dage i Cinemateket. Siden 2013 har initiativtager Elias Elliot og hans stab skabt en lille, effektiv filmfestival for genrehungrende fans, der elsker at krybe sammen i biografsædet eller skriger af glæde over monstre, mordere og klamme historier.

Blodig Weekend er stedet, hvor man både som nørd eller bare som normal biografhungrende gyserfan kan få set et udsnit af de gysere og generelt genrefilm, som bliver produceret verden over. Især gysergenren har nydt et boost inden for de sidste år, hvor man blandt andet kan nævne James Wans "The Conjuring" Jordan Peels Oscarvinder "Get Out" eller den aktuelle "A Quiet Place" som film, der har fået roser verden over, og som samtidig generer overskud til holdet bag. Dem har man kunnet og kan se i de danske biografer, men der bliver produceret massevis af genrefilm hvert år, hvor nogle er mere grænseoverskridende end andre, og Blodig Weekend har gjort det til deres metier at vise en bunke af de film, som man ikke vil kunne se i biograferne normalt, og som tør at flytte grænserne for genren, både rent visuelt og psykologisk.

Undertegnede har deltaget på Blodig Weekend siden 2013. Det har altid været et af de tidspunkter på året, som jeg har set frem til, sammen med CPH PIX. Det er en god og hyggelig mulighed for at kunne møde gamle venner, få nogle nye bekendtskaber, se nogle anderledes film og måske også gøre et godt kup på Collectors Market, som er Blodig Weekends tilbagevenden event, hvor flere horrornørder sælger film, merchandise og andre spændende ting. Jeg nyder den atmosfære, der er i selskab med andre mennesker, som har den samme interesse som én selv. Det er skønt, sjovt og også nogle gange underholdende.

Undervejs fik jeg set hårde, sjove og klamme film – der var bestemt noget for enhver smag. Heriblandt i den overnaturlige art med den britiske og stemningsfulde "Ghost Stories", der var gået fra teater til film. "Rosemary's Baby"-klonen i form af "Still/Born", som bød på en traditionel, men effektiv gyserhistorie. Rape/revenge-genren, der kendes fra bl.a "I Spit on Your Grave", var også at finde på programmet i form af den ekstremt blodige "Revenge", der leverede hårdt for usødet action og spandevis af blod. Et par film tog genrekonventionerne og klicheerne op og vendte dem på hovedet. Skandinaviske bidrag, såsom "Vampyr Vidar", var et skønt, morsomt og kontroversielt take på vampyrfilmen, mens finske "The Euthanizer" blandede flere genrer unikt sammen. Der var noget for enhver smag på årets blodige weekend.

Festivalen har hvert år gjort en dyd ud af at præsentere kultfilm og retro-titler. I år var instruktørerne Jeff Liebermann og Christina Lindberg inviteret til festivalen, hvor deres film "Blue Sunshine" og "Thriller" blev vist med efterfølgende Q&A. Både Liebermann og Lindberg skrev også autografer til Collectors Market om lørdagen. Det kan diskuteres, om Cinemateket er det ideelle sted at afholde Blodig Weekend. Det føles ikke, som festivalen er velkommen, eftersom der overbookes med andre arrangementer. Forhåbentlig finder festivalen et mere ideelt sted til deres visninger og arrangementer næste år.

En genrefilmfestival som Blodig Weekend er et godt alternativ til CPH PIX. Der fokuseres på de hårde og grænseoverskridende film, hvilket der er stor tilslutning til. Det er et foretagende, der drives af lyst og glæde for genrefilm på frivillig basis – og dét kan mærkes. Man kunne godt ønske sig en mere ideal location, men det skal festivalen ikke klandres for. For en horror-nørd er det sjovt, underholdende og indimellem også væmmeligt. Helt som det skal være!

Kommentarer

Filmfestivalen Blodig Weekend 2018 - et tilbageblik

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen