Moovy Exclusive: Fokus på Berlinalen 2021: "Limbo" – Sort-hvid seriemorderfilm på kinesisk

Moovy sætter fokus på Berlinalens særlige film, og i denne omgang krydres smukke sort-hvide billeder med ultravold i kinesiske "Limbo".

De kan noget med seriemorder-fortællinger i Asien. Sydkoreanske Bong Joon-ho, der nok mest er kendt for sidste års Oscar-succes "Parasite", mestrede genren tilbage i 2003 med mesterværket "Memories of Murder" – en skelsættende jagt på en morder, der senere inspirerede David Finchers "Zodiac". I en anden boldgade har vi også "I Saw the Devil", som skruede op for volden og ondskab, og som en perfekt følgesvend får vi nu Hong Kong-filmen "Limbo". En sort-hvid, deprimerende fortælling om to politimænds jagt på en bestialsk seriemorder med en forstyrrende fetich for afhuggede fødder.

Filmen følger klassisk detektivarbejde, hvor vi har den smarte rookie og den garvede rotte, der har set alt det grumme, verden kan tilbyde. Som vandret ud fra "Se7en" forsøger makkerparret Hoi og Chin at komme på sporet af den psykotiske morder, der har en forsmag for kvinder, junkier og ikke mindst beskidte fødder.

I gudesmukke sort-hvide billeder indhylles "Limbo" i et melankolsk, regnvådt tæppe, hvor politiets opgivende jagt og morderens grumme motiver går i ét med billedsiden. Soi Cheang holder sig ikke tilbage, når et nådesløst og trøstesløst Hong Kong skal gengives som en by, hvor moralen står for fald. Det hjælper også, at "Ip Man"-produceren Wilson Yip er med ombord, hvilket giver anledning til et par hårdtslående kampscener med et par politiansatte, hvor knytnæverne sidder lidt for løst.

Læs også: Fokus på Berlinalen 2021: "Tina" – Tina Turners turbulente fortid

Kommentarer

Fokus på Berlinalen 2021: "Limbo" – Sort-hvid seriemorderfilm på kinesisk

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen