Moovy Exclusive: Moovy til Star Wars Celebration: Dag 1 – Film, fans og festivitas

Tre nye film blev præsenteret, en armé af udklædte fans jublede igennem, og stjerner som Jude Law, Mads Mikkelsen og Rosario Dawson charmerede i rampelyset.

I disse dage løber Star Wars Celebration af stablen for 15. gang. Moovy er til stede og kommer med hyppige opdateringer både her på siden og på vores Instagram-profil.

Denne gang finder eventen sted i London, og vanen tro dukker tusindvis af glade "Star Wars"-fans op for at købe merchandise, sammenligne udklædninger og høre folkene bag (og skuespillerne i) de kommende "Star Wars"-film og -serier afsløre, hvad de har i vente.

Den første dag – altså i dag, fredag den 7. april – var mildest talt begivenhedsrig og bød på flere iøjnefaldende annonceringer, som trak store overskrifter i verdens største filmmagasiner. Alle de vilde nyheder blev leveret på den såkaldte Celebration Stage, som er omkranset af 4.500 (naturligvis fyldte) pladser, og vi sad lige i smørhullet.

Den nye generation af helte gør størst indtryk

Da vi interviewede "The Mandalorian"-skaberen Jon Favreau for godt en måned siden, satte han spørgsmålstegn ved vores iver efter at se de gamle biografudgaver af de tre oprindelige "Star Wars"-film.

Var det ikke kun os gamle, genstridige fans, som ikke kunne leve med Special Edition-versionerne? Og desuden er der generationer af "Star Wars"-fans, som i højere grad forbinder "Star Wars" med George Lucas' kulørte prequels samt animationsserier som "Clone Wars" og "Rebels".

Og Favreaus ord blev prompte underbygget, da arrangementet blev kickstartet med en video spækket med alskens "Star Wars"-highlights, og netop helte som jedi-ridderen Ashoka, dusørjægeren Din Djarin og hans nuttede følgesvend, Grogu (stadig bedst kendt som Baby Yoda), udløste langt større bifald og jubelbrøl end Luke Skywalker, Han Solo og Chewbacca.

Der var dog fans fra alle verdenshjørner og i alle aldre i salen og ved de talløse boder udenfor. Og scenen bød også på et bredt sortiment af superstjerner – fra kendte navne som Mads Mikkelsen, Jude Law og Rosario Dawson til de purunge stjernefrø i den kommende streamingserie "Star Wars: Skeleton Crew" og komponisten, scenografen og kostumieren på den fuldkommen fænomenale "Andor", som desværre først disker op med sin længe ventede, anden sæson om halvandet års tid.

Hovedmanden bag "Andor" – den gudsbenådede, Oscar-nominerede filmmager Tony Gilroy – afslørede ikke blot sæson 2's premieredato (sådan cirka), han fremviste også en kort teaser, som stadig ikke er landet online.

Vi vil nødigt afsløre teaserens mange mægtige øjeblikke, men både videoen og Gilroy antydede, at en del af sæsonen udfolder sig om bord på Dødsstjernen. Vi så bl.a. klip fra en stor mødesal med talrige hvidklædte officerer og storskærme, som befinder sig et sted i Imperiets skrækindjagende supervåben.

Optagelserne til sæson gik i gang tilbage i november og fortsætter frem til august i år, hvorefter Gilroy og Co. bruger et års tid på at færdiggøre seriens sidste sæson i klipperummet.

Gilroy var tydeligvis meget selvsikker på scenen – den 66-årige mand, som skrev den skelsættende Jason Bourne-filmtrilogi og den mesterlige thriller "Michael Clayton" med George Clooney, er da også efterhånden så erfaren og hædret, at der nok skal meget til at gøre ham nervøs. Og ovenpå den første sæsons blændende anmeldelser slog Gilroy fast, at da han til den sidste Star Wars Celebration følte, at "Andor" var blot et lille, hemmelighedsfuldt projekt, så er der nu store forventninger til sæson 2, som skal indfries. Bliver de det? Vi får svaret i august 2024.

Se også: MOOVY TV:BAG OM "ANDOR" MED "STAR WARS"-SERIENS SKURKE

"Frost" møder "Kill Bill"

Dernæst mødte flere af skuespillerne i den kommende "Star Wars"-serie "The Acolyte" op på scenen, og vi fik et smugkig, som heller ikke er blevet lanceret online endnu – måske fordi serien stadig er i produktion, og der var også enkelte skud, som fremstod en anelse ufærdiggjorte, bl.a. i en kampscene mellem Carrie-Anne Moss ("The Matrix") og Amandla Stenberg ("The Hunger Games").

Serien – som foregår før prequel-trilogien – byder derudover på noget så iøjnefaldende som en wookie-Jedi, og mange fans jublede igennem, da en Jedi-ridder hev et guldfarvet lyssværd frem.

"The Acolyte" handler om den klassiske kamp mellem kraftens "mørke" og "lyse" disciple, hvilket ganske vist lyder som en enormt genkendelig opskrift, men både vores øjenbryn og forventninger blev skubbet op, da skaberen Leslye Headland betegnede serien som et miks af "Frost" og "Kill Bill". Serien udkommer engang i 2024.

Superstjernen Pedro Pascal dukkede desværre ikke op i London, men han sendte en videohilsen, der naturligvis blev ledsaget af store klapsalver i salen – som kun tog til i lydstyrke, da Pascal betegnede "Star Wars"-fans som "verdens bedste fans" (beklager, "The Last of Us"-fans!).

Pascal spiller selvfølgelig Din Djarin – den såkaldte mandalorianer – i "The Mandalorian", og flere af seriens skabere og skuespillere fik et stående bifald, før de talte kort om afrundingen på seriens nuværende, 3. sæson, og vi fik et smugkig på de kommende afsnit, som vi blev bedt om ikke at spoile. Så vi nøjes med at sige det her: "Blade Runner"-fans vil helt sikkert elske stemningen og billederne, og "Star Wars"-fans kan se frem til, at en helt særlig karakter bliver nævnt – måske op til en reel, kommende optræden?

Så blev stafetten (og mikrofonen) givet videre til selveste Jude Law, der spiller hovedrollen i den kommende serie "Skeleton Crew", og han tog selv imod flere af seriens unge stjernefrø lige efter sin egen ankomst på scenen.

Vi har tidligere omtalt serien her på Moovy – bl.a. da instruktørduoen bag Oscar-slugeren "Everything Everywhere All at Once", The Daniels, blev hyret til at arbejde bag kameraet – og som tidligere nævnt, så stiller serien skarpt på en håndfuld 10-årige børn (både menneskelignende og mere fremmedartede af slagsen), som farer vild i den fjerne, fjerne galakse og får hjælp af Law, som tilsyneladende spiller en gådefuld (og måske ikke helt pålidelig?) Jedi.

"Goonierne" i det ydre rum

På scenen betegnede Jon Favreau "Skeleton Crew" som en cadeau til den nyklassiske familiefilm "Goonierne" (originalt: "The Goonies") og flere andre, ældre Amblin-film – selskabet, der også har herligheder som "Tilbage til fremtiden" og "Gremlins" på samvittigheden.

Og det var mildest talt tydeligt, da vi så den første teaser. I en af scenerne traskede de unge helte igennem en våd skov med tykke tåger, der øjeblikkeligt vækkede varme minder om Spielbergs uomgængelige "E.T.".

Kan "Skeleton Crew" leve op til så tidløse, ufejlbarlige forbilleder? Med folk som Daniels bag kameraet er det i hvert fald langtfra utænkeligt, at serien bliver et hit – Favreau bekræftede i øvrigt seriens komplette instruktørbesætning, som derudover består af Jon Watts (de nyeste "Spider-Man"-film), David Lowery ("The Green Knight"), Jake Shcreiber ("Robot & Frank"), Bryce Dallas Howard ("The Mandalorian") og Lee Isaac Chung ("Minari") – et mildest talt stærkt hold.

Børnene var også vildt veloplagte og charmerende – og det samme var Rosario Dawson (som altid), da hun trådte ind på scenen for at introducere den første trailer til "Ahsoka", hvori hun gentager rollen som Anakin Skywalkers heroiske padawan. Serien starter i august, og du kan læse mere og se teaseren her.

Så trådte Lucasfilm-chefen Kathleen Kennedy ud på scenen og lagde med det samme op til en stribe store afsløringer: "Vi ved, at I alle har ventet længe på at høre, hvad der sker med 'Star Wars' på filmfronten. Jeg er her for at fortælle om vores tre næste film."

For endnu længere siden i en fjern, fjern galakse

Vi har netop ventet, ja, faktisk i årevis på at finde ud af, hvad "Star Wars"-franchisen ville stille op på filmfronten, efter at både "Star Wars: The Rise of Skywalker" og særligt "Solo: A Star Wars Story" underpræsterede ved billetlugerne i hhv. 2019 og 2018.

Adskillige annoncerede "Star Wars"-film har ladet livet de seneste måneder – inklusive Patty Jenkins' "Rogue Squadron" og Marvel-chefen Kevin Feiges gådefulde projekt – men de tre næste "Star Wars"-films instruktører vandrede storsmilende ind på scenen, som om deres respektive spillefilm var blevet sikret en skudsikker rejse gennem Hollywoods maskineri.

James Mangold, som netop har lagt sidste hånd på "Indiana Jones and the Dial of Destiny", fortalte om en film, der udfolder sig 25.000 år før den oprindelige "Star Wars"-trilogi og beretter om de allerførste Jedi-riddere.

Dernæst fortalte den garvede "Star Wars"-producer/forfatter Dave Filoni (iført sin kæmpe, karakteristiske cowboyhat), at hans film vil fungere som en filmisk fortsættelse til "Skeleton Crew", "Ahsoka" og "The Mandalorian" – altså alle de serier, der udfolder sig i årene mellem "Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi" og "Star Wars: The Force Awakens". Det siger en del om Kennedys tillid til franchisens streamingføljetoner, at hun har givet grønt lys til franchisens første filmfortsættelse til dens tv-produktioner.

Slutteligt talte instruktøren Sharmeen Obaid-Chinoy ("Ms. Marvel") om sin film, der foregår omtrent 15 år efter "Star Wars: The Rise of Skywalker", hvor Rey forsøger at genopbygge Jedi-ordenen, men selvfølgelig tørner sammen med alskens skumle kræfter. En tydeligvis lykkelig Daisy Ridley trådte ind på scenen, mens salen eksploderede i klapsalver og jubel. Den 30-årige skuespiller blev gjort til en verdensstjerne takket være rollen som Rey i "Star Wars: The Force Awakens", og nu får hun mulighed for at føje flere nuancer og dimensioner til sin kontroversielle heltinde.

Det var i øvrigt bemærkelsesværdigt, at de to "Star Wars"-film som hhv. Taika Waititi ("Thor: Ragnarok") og Shawn Levy ("Deadpool 3") i øjeblikkeligt arbejder på, ikke blev nævnt med ét eneste ord. Det er uvist, om de også er blevet droppet, eller om de simpelthen ligger så langt væk i horisonten, at det ikke gav mening at bruge tid på dem.

Dagen bød også på et kort uddrag fra "Indiana Jones and the Dial of Destiny", som selvfølgelig ikke udfolder sig i "Star Wars"-universet, men som til gengæld produceres af Lucasfilm – og når nu James Mangold allerede var til stede...

Vi så den nyeste trailer på det store lærred og også en seks minutter lang motorcykeljagt, hvor vores egen Mads Mikkelsen fik rigeligt med tæsk, mens Harrison Ford og Phoebe Waller-Bridge gav skurkene tørt på med fuld tryk på speederen. Det var en håndfuld ganske underholdende minutter.

Men Mads Mikkelsen på film kan ikke matche Mads Mikkelsen live, og da danskeren fik en mikrofon i hånden og tørt konstaterede "Jeg må ikke sige meget, men jeg spiller selvfølgelig en helt," blev der naturligvis leet og klappet til den helt store guldmedalje i salen. "Ej, jeg spiller selvfølgelig Indiana Jones," fortsatte den typisk drilske skuespiller, der vel at mærke spiller en nazistisk galning i Mangolds kommende blockbuster – og Indiana Jones' længe ventede svanesang.

Dagen blev afrundet med et tilbageblik på den 1. sæson af "Andor", hvor Gilroy, hovedrolleindehaveren Diego Luna og flere af seriens fantastisk dygtige skabere delte en syndflod af spændende anekdoter, før vi nok en gang fik lov til at se teaseren til sæson 2.

Med andre ord: Det var en vild dag i en nær, nær hovedstad, som bød på masser af højdepunkter fra den fjerne, fjerne galakse. Kan de næste tre dage leve op til starten? Få svaret snart her på siden!

Kommentarer

Moovy til Star Wars Celebration: Dag 1 – Film, fans og festivitas

 • ★★★★1

  Da Pascal betegnede "Star Wars"-fans som "verdens bedste fans" (beklager, "The Last of Us"-fans!).

  Lige indtil han dukker til et Sony eller HBO event :)

  Elwood 8-04-23 08:04

 • ★★★★★★1

  Spændende teaser til Andor!

  Wayne 8-04-23 08:27

 • ★★1

  Fabelagtig reportage, Johan!! You must never again leave this city ;)

  Thomas Fenger 8-04-23 10:01

 • ★★★★★0

  Fabelagtig reportage, Johan!! You must never again leave this city ;)

  Tuuusind tak, Thomas! Det betyder seriøst meget fra hr. Star Wars!!

  Sidder nu klar til at høre mere om Ahsoka. Skriiiives!

  The Insider 8-04-23 11:31

 • ★★1

  Ganske godt recap af dagen og jeg ser frem til at læse om dag 2! :-)

  The Paki Don 8-04-23 12:47

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen