Moovy Exclusive: Moovy til Star Wars Celebration: Dag 2 – Nostalgiske tilbageblik og Lars Mikkelsens eminente entré

Mikkelsens få minutter på scenen var dagens klart største højdepunkt på Star Wars Celebration.

Lad os bare tage tyren ved hornene og italesætte den åbenlyse sandhed: Både fra et dansk og et internationalt perspektiv var annonceringen af, at Lars Mikkelsen skal spille Grand Admiral Thrawn i den kommende "Star Wars"-spin-off "Ahsoka", den suverænt største nyhed fra dagens mange arrangementer på Star Wars Celebration i London.

Der er trods alt tale om den nok største "Star Wars"-skurk uden for franchisens filmarena. Thrawn blev oprindeligt skabt af forfatteren Timothy Zahn i 90'erne i en exceptionel bogtrilogi, som reelt fungerede som sagaens Episode 7, 8 og 9, indtil Disney købte Lucasfilm i 2012 og prompte annoncerede, at talløse "Star Wars"-bøger – herunder Zahns romaner – ikke længere var en del af "Star Wars"-sagaens officielle kanon, men nu i stedet indgik i et separat fortællingsunivers med titlen Star Wars Legends.

Thrawn var en ekstremt karismatisk og charmerende hærfører med en tilsyneladende reel næstekærlighed til sine tropper, som gjorde, at man ikke kunne undgå at falde lidt for ham, selvom han inderst inde var en diktatorisk galning.

En høj mand med blå hud, sort hår, blodrøde øjne og en kridhvid uniform – når man læste Zahns velkomponerede skriverier, kunne man sagtens forstå, at det lykkedes Thrawn at samle Imperiets rester ovenpå kejserens (åbenbare) død og gå i clinch med Luke, Leia, Han og Den Nye Republik.

Men for 11 år siden blev figuren altså forvist til en separat dimension inden for "Star Wars"-universets eget multiverse. Og dog...

I 2016 blev Thrawn omsider indsat i den "officielle" tidslinje, som befolkes af de mange "Star Wars"-film og -serier, da Dave Filoni – hovedarkitekten bag størstedelen af "Star Wars"-franchisens animerede og live-action-eventyr – indsatte en lettere revideret udgave af Thrawn i animationsserien "Star Wars: Rebels". Og netop Mikkelsen lagde faktisk stemme til karakteren.

"De dræner mit blod hver morgen"

Og i årevis har vi hørt rygter om, at Mikkelsen skal gentage rollen foran kameraerne i flere af franchisens kommende streamingserier. Men det blev altså først en 100% officiel kendsgerning i dag, da Lars Mikkelsen kl. 12.02 trådte ind på Celebration Stage i ExCel-kongrescentret i London.

Salen gik naturligvis amok. For fans kender allerede Mikkelsen, og de kender allerede karakteren – og de elsker tydeligvis dem begge.

Og i realiteten havde hele morgenen og formiddagen bygget op til introduktionen af Mikkelsen. Både førnævnte Filoni og hans producerpartner, Jon Favreau, talte om den kommende "Star Wars"-spin-off "Ahsoka" sammen med flere af dens skuespillere, inklusive hovedrolleindehaveren Rosario Dawson, som også spillede Anakin Skywalkers lærling i 2. sæson af "The Mandalorian" og "The Book of Boba Fett".

Og deres 60 minutters småsnak før Mikkelsens entré var ærlig talt kedelig, tangerende til søvndyssende. Alle var tydeligvis møghamrende bange for at levere potentielle spoilers, så vi hørte praktisk talt intet om seriens fortælling eller figurer.

I stedet skiftedes Dawson og Co. – sammen med moderatoren Chris Hewitt, en normalvis skarp skribent for Empire Magazine – til at bombardere hinanden med kærlige komplimenter uden at sige noget af betydning. Serien bliver "amazing", actionsekvenserne var "amazing" at arbejde på, skuespillernes kemi er "amazing" og så videre, etcetera og så fremdeles.

Hewitt var dog god til at holde gejsten oppe blandt publikum ved netop konstant at tease en mulig afsløring af, hvem der skal spille Thrawn i både "Ahsoka" og franchisens andre serier. Vi så karakterens nakke i gårsdagens teaser til serien – som du kan se her – så vi havde allerede fået bekræftet Thrawns snarlige live-action-optræden.

Og Hewitt hev flere af seriens skuespillere ind med ordene "serien har selvfølgelig også skurke... og en af de skurke... kommer hér..." med flere insisterende kunstpauser, som tydeligvis fik tusindvis af fans i salen til at holde vejret. Men hver gang lød der et skuffet suk, da en skuespiller kom ind og indrømmede, at han/hun blot spillede en håndlanger, som han/hun ikke kunne sige noget om af frygt for spoilers.

En af skuespillerne nævnte dog, at hendes skurkerolle er meget loyal over for netop Thrawn. Og bare dét, at navnet blev nævnt, fik lyden af klapsalver til at runge. Men lige da det så ud til, at snakken om "Ahsoka" var forbi, sagde Hewitt, at vi kunne få lov til at se en alternativ trailer til serien – som kun os i salen ville få lov til at se, og som havde et par ekstra klip i forhold til gårsdagens teaser.

Og hér fik vi det så. Det første smugkig – blot få sekunder langt – på Lars Mikkelsen som Thrawn. Sorthåret, blåhudet, rødøjet. Sådan. Nu kan rygtebørsen omsider tage en velfortjent pause, mens vi venter på at se Mikkelsen i aktion i august, hvor "Ahsoka" kickstartes på Disney+.

Mikkelsen fik lov til at sige et par sætninger, før skuespillerne og producerne smuttede igen. "De dræner mit blod hver morgen," fastslog Mikkelsen om sit særlige look i serien, mens flere hundrede latterbrøl blev udløst omkring ham. Han fik et langt, kærligt kram af Dawson, som tydeligvis har nydt sit samarbejde med danskeren på serien.

Det er i øvrigt påfaldende, at vi netop har set Lars Mikkelsen spille en Jedi i Shahbaz Sarwars danske fanfilm, "Shrouded Destiny", som du kan se her. Sarwar har i øvrigt længe kendt til dagens Thrawn-annoncering, og du kan læse filmmagerens spændende tanker om alt dét på kortfilmens officielle Facebook-side.

40 år? Allerede?!

Efter en kort pause, hvor vi besøgte flere af kongrescentrets andre haller – inklusive alenlange køer til autografer og fotosessions med alskens "Star Wars"-skuespillere – blev der set tilbage på "Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi", som i år fejrer sit 40-års jubilæum. Jøsses! Men der er selvfølgelig også kun 4 år til franchisens 50-års fødselsdag...

Flere af de effektmagere, som laver både de fysiske modeller og digitale computereffekter i franchisens nyere film og serier, diskuterede den gamle "Star Wars"-films markante indflydelse på filmteknologien siden da.

Den udvikling blev understreget, da de viste en munter testsekvens, hvor filmens "speeder bike chase" blev udført af filmens effektfolk med Barbie-figurer og marionetdukker, så filmholdet vidste, hvad de skulle have i kassen, når kameraerne vitterligt rullede. Bagefter blev vi præsenteret for en lignende, men dugfrisk testsekvens fra "The Mandalorian" spækket med midlertidige, men også fantastiske flotte computereffekter. Der er sket noget i årenes løb.

Men hele den indledende snak var blot en appetizer, før skuespillerne Warwick Davis (ewokken Wicket), Ian McDiarmid (kejser Palpatine), Anthony Daniels (C-3P0) og Billy Dee Williams (Lando Calrissian) troppede op.

Davis, McDiarmid og Daniels var i hopla, og særligt Daniels og Davis nød at tage pis på hinanden. "Næsten alle ewoks blev spillet af gamle, brokkende mænd. Jeg ville hele tiden tilbage på settet og optage mere," sagde en begejstret Davis. "Det var du også nødt til," indskød Daniels prompte, "for du gjorde det aldrig godt nok i første forsøg."

McDiarmid indrømmede nok en gang, at han var overrasket over, at kejseren ikke døde i filmen, men vendte tilbage i J.J. Abrams' "Star Wars: The Rise of Skywalker".

Derudover delte han en herlig anekdote fra et besøg i de verdensberømte Abbey Road-lydstudier, mens John Williams indspillede filmens musik. Efter en enkelt optagelse sagde en begejstret George Lucas: "Det var fedt, John, skal vi se at komme videre til det næste?"

Men Williams konstaterede tørt: "Nej, det lød helt forfærdeligt," hvorefter Williams fik chefen for hver enkel sektion af orkestret til at fastslå, hvad der kunne gøres bedre.

Til gengæld var det en skam, at Billy Dee Williams blev sendt ud på scenen – ikke fordi han ikke er en sød og skøn skuespiller, der har sat et stort og vigtigt aftryk på "Star Wars"-sagaen, men fordi hans helbred tydeligvis er skrantende. Det ved alle "Star Wars"-fans, som har set interviews med Williams de seneste år.

Williams blev spurgt ind til sine minder om optagelserne, men i stedet for at svare, blev vi mødt af en larmende tavshed, som moderatoren – skuespilleren Ming-Na Wen, som spiller lejemorderen Fennec Shand i de nyere "Star Wars"-serier – forsøgte at komme til livs med et overbærende grin og et alternativt spørgsmål til et andet medlem af panelet.

Senere spurgte Wen ind til Williams' kommende selvbiografi, som han tydeligvis var der for at promovere. Men Williams måtte fiske en lap papir frem for at fremsige titlen på sin egen bog og dens forlæggere – titlen udløste dog en del hjertevarm latter i salen: "What Have We Here", altså en af Landos mest kendte one-liners fra den gamle "Star Wars"-trilogi.

Og Davis var god til at bruge den titel som springbræt til en sjov diskussion om titlerne på de andre skuespilleres selvbiografier. "Jeg kan ikke skrive," sagde Ian McDiarmid med sin karakteristiske, hæse og uimodståelige røst, før Davis indskød, at hans egen bog bærer titlen "Size Matters Not".

"Nå, så den handler om Yoda?" sagde Daniels øjeblikkeligt, og hele panelet lo hjerteligt, før Williams uden varsel afbrød seancen ved at svare på et spørgsmål, han var blevet stillet tidligere.

Men alt i alt var det en skøn samtale mellem flere levende legender, der så tilbage på den del af den oprindelige "Star Wars"-trilogi, som "The Mandalorian"-stjernen Pedro Pascal for nylig kårede til "Star Wars"-franchisens bedste spillefilm.

Se også: Moovy TV: "The Mandalorian"-interview med Jon Favreau

Harrison, men ikke Ford

Til sidst trådte vi ind foran kongrescentrets såkaldte Galaxy Stage for at høre Feloni og flere af folkene bag (og stemmeskuespillerne i) animationsserien "Star Wars: The Clone Wars" diskutere dens skabelse og eftermæle her 15 år efter seriens oprindelige tv-premiere.

Scenen befinder sig i en mindre hal end dén, hvor alle arrangementets største nyheder leveres, og her er der ikke reserverede sæderækker til pressen, og det er måske derfor, at netop denne event føltes mere intim og hygsom end de foregående, vi oplevede. Her var der næsten udelukkende jublende fans til stede.

Filoni talte om, hvordan han blev headhuntet af Lucasfilm til at stå for seriens kreative retning efter at have instrueret ni afsnit af den kritikerroste og fænomenale animationsserie "Avatar: The Last Airbender". Og han og de andre på scenen talte meget om deres tætte samarbejde med Lucas på projektet, som var det sidste, som "Star Wars"-skaberen var aktivt involveret i, før Disney købte hans tidløse sci-fi-saga for godt 4 milliarder dollars.

"Han sender mig stadig kommentarer," fastslog Filoni med et glimt i øjet, som antydede, at Lucas ikke er direkte involveret i alle de "Star Wars"-serier og -film, som skabes netop nu, men at han helt klart stadig interesserer sig for, hvad Filoni og Co. finder på.

Den sjoveste anekdote blev leveret af Ashley Eckstein, som lagde stemme til Ahsoka i animationsserien – altså den rolle, som førnævnte Rosario Dawson spiller i karakterens egen, kommende live-action-spin-off.

Eckstein fortalte, at Filoni oprindeligt havde bedt hende om at levere en islandsk accent i lydstudiet. Så hun ledte med lys og lygte efter en god "stemmetræner", som kunne hjælpe hende. Og hun øvede sig længe, indtil hun mestrede den islandske stemmeklang. Men da hun dukkede op til sin anden audition og fremførte sine ord med perfekt, islandsk intonation, reagerede Filoni med det samme med et skuldertræk og ordene "kan du ikke gøre det mere islandsk?" I sidste ende overbeviste Eckstein dog Filoni om, at hun lød bedst med sin egen naturlige, amerikanske dialekt.

Filoni afslørede desuden, at animationsserien "Tales of the Jedi" får en 2. sæson på et uspecificeret tidspunkt.

I salen fik vi også en fornøjelig sludder med en af eventens mange tusinde fremmødte fans: Harrison (nej, han hedder desværre ikke Ford til efternavn).

Hans kærlighed til "Star Wars" lyste ud af ham og hans følgesvende (og alle deres medbragte lyssværd), og han fremviste stolt en tatovering, han netop havde fået i går tæt på sin venstre fod: en såkaldt mythosaur – et gigantisk fabeldyr fra mandalorianernes hjemplanet.

Harrison spekulerede over, hvordan han skulle fortælle sin far, at han havde fået den. Hans far deler ikke sønnens forkærlighed for George Lucas' magiske fiktionsunivers.

Og det siger noget om Star Wars Celebration og "Star Wars"-fans i al almindelighed: Til hverdag døjer de med genkendelige usikkerheder og manglende accept og forståelse – men i en arena fyldt med ligesindede fans er der en glæde og en samhørighed, der skaber modet og overskuddet til at gøre det, som de virkelig gerne vil, men som andre rynker på næsen af. Her kan man simpelthen være sig selv, mens man svælger i den berusende, opildnende og altomsluttende kærlighed til den fjerne, fjerne galakse, som har fortryllet millioner af os i snart 50 år.

Star Wars Celebration fortsætter til og med mandag den 10. april, og du kan følge med her på siden og på vores Instagram-profil.

Kommentarer

Moovy til Star Wars Celebration: Dag 2 – Nostalgiske tilbageblik og Lars Mikkelsens eminente entré

 • 0

  Teknisk set har Trawn-trilogien ikke været kanon siden prequel-trilogien, da en del af historien ikke rigtigt liner op med Lucas' dengang nye historie, især delen om klonprocessen.

  NSF 9-04-23 00:12

 • ★★★★1

  Kanon godt arbejde Johan!

  Selv om jeg også kan forstå det er meget kaotisk, den her tekst får det til at lyde som om alt blir serveret på et sølvfad, for en, og det er nok mere rigtig med Journalisterne, men jeg har siddet og læst lidt her og der på FB officelle side for eventet, og det er meget nemt at spotte de garvede folk fra de hel nye, som lærer at stå i kø i flere timer, deltager i lotteri for at få adgang til salen med de store reveals osv. Og damm må sige at de virkelig har fået skrabet alt fra SW sammen der har en puls til dette her event, har set en masse sjove billeder, hvor fans har været ret så kreative sammen med skuespiller og voice actors, en af mine farvoritter er Andy Serkis med en Rednings ring, har man set Andor fanger man den, den grinte jeg en del over.

  Men ja jeg tør slet ikke begynde at tænke på det massive arbejde der må være med det her, og alt den sikkerhed, selv om ting dog er sluppet ud, det næsten umuligt at forhindrer, uanset, hvor skarp sikkerheden er.

  Så må bare endnu en gang sige kanon arbejde, og damm synd med Billy Dee Williams, som en ven hun sagde, de er meget tæt på at gøre det samme som med Stan Lee.

  Elwood 9-04-23 00:43

 • ★★★★★1

  Tuuuusind tak, Kenneth!

  Og ja, der er dæleme mange mennesker og laaaaange køer, og stedets indretning med en relativt smal korridor mellem nogle store haller gør intet godt for “flowet” på stedet (eller min tiltagende klaustrofobi). Men fedt at være her! Jeg leder stadig desperat efter en stand med gamle SW-pc-spil, selvom det ville være farligt for kontoen :D

  The Insider 9-04-23 00:50

 • ★★★★1

  Tuuuusind tak, Kenneth!

  Og ja, der er dæleme mange mennesker og laaaaange køer, og stedets indretning med en relativt smal korridor mellem nogle store haller gør intet godt for “flowet” på stedet (eller min tiltagende klaustrofobi). Men fedt at være her! Jeg leder stadig desperat efter en stand med gamle SW-pc-spil, selvom det ville være farligt for kontoen :D

  Ku jeg forstille mig,og haha ja det en skam Pedro ikke var der så du ku spørge om vej, for derefter at se ham nærmest opgiven udpege retningen :)

  Satme spændt på i morgen, ved ikke om det for early til Respawns, men ku forstille mig der nok er en lille teaser da man stortset intet ved om det endnu.

  Elwood 9-04-23 02:20

 • ★★★★★★1

  Fedt at læse med. Damn jeg gad godt være der.

  Wayne 9-04-23 08:07

 • ★★1

  Det er en udsøgt fornøjelse at læse dine engagerede og gennemarbejdede reportager, Johan! Det er jo nærmest kunst! Næsten som at være der selv ;) Rigtig trist med min gamle barndomshelt, Billy Dee, men jeg glæder mig til at læse selvbiografien :) 

  Thomas Fenger 9-04-23 10:54

 • ★★★★★0

  Det er en udsøgt fornøjelse at læse dine engagerede og gennemarbejdede reportager, Johan! Det er jo nærmest kunst! Næsten som at være der selv ;) Rigtig trist med min gamle barndomshelt, Billy Dee, men jeg glæder mig til at læse selvbiografien :) 

  Tak, Thomas! Sig lige til, hvis der er en crazy souvenir, du gerne vil have medbragt hjem til DK! 

  The Insider 9-04-23 11:28

 • ★★2

  Tak, Thomas! Sig lige til, hvis der er en crazy souvenir, du gerne vil have medbragt hjem til DK! 

  Hvis du kan finde Leias guldbikini i min størrelse siger jeg ikke nej ;) 

  Thomas Fenger 9-04-23 16:26

 • ★★★★★1

  Hvis du kan finde Leias guldbikini i min størrelse siger jeg ikke nej ;) 

  Haha! Jeg vil gøre en brav indsats :D Vi stiller op til cosplay-konkurrencen næste år!

  The Insider 9-04-23 17:06

 • ★★★★0

  Tuuuusind tak, Kenneth!

  Og ja, der er dæleme mange mennesker og laaaaange køer, og stedets indretning med en relativt smal korridor mellem nogle store haller gør intet godt for “flowet” på stedet (eller min tiltagende klaustrofobi). Men fedt at være her! Jeg leder stadig desperat efter en stand med gamle SW-pc-spil, selvom det ville være farligt for kontoen :D

  Hvad behager har du ikke TIE FIGHTER Collector's CD-ROM(1995) Tsk, tsk (...mumle-mumle..sjofle..enemy☠️..of The Empire!)

  Gasivodo 9-04-23 17:11

 • ★★2

  At læse folks reaktioner til Lars' endelige bekræftelse som Grand Admiral Thrawn har været en sand fornøjelse at følge med i. 

  Jeg snakkede med ham to gange i løbet af dagen, fordi Lars var overvældet af reaktionen. 

  Det er først nu, at han rigtig forstår, hvad det er, han er gået med til og samtidig ved han næsten intet, for der er jo også stadiet EFTER Lars' optræden har rullet over skærmen i efteråret. 

  Samt de mange efterfølgende år, hvor jeg kan forestille mig, at han skal troppe op til de her begivenheder, men det kan jeg sagtens forestille mig, at han ville. 

  Super glad på hans vegne og jeg har jo så ekstra meget pres på ift. at levere de næste dele til min egen fan film, nu når jeg har en officiel Star Wars skuespiller med i mine værker, der vil blive udgivet nogenlunde samtidig med Ahsoka. 

  Det skal nok blive sjovt. :-D 

  The Paki Don 9-04-23 20:12

 • ★★★★0

  Super glad på hans vegne og jeg har jo så ekstra meget pres på ift. at levere de næste dele til min egen fan film, nu når jeg har en officiel Star Wars skuespiller med i mine værker, der vil blive udgivet nogenlunde samtidig med Ahsoka. 

  Det skal nok blive sjovt. :-D 

  Ja, det er sku sejt! :)

  chandler75 9-04-23 20:26

 • ★★★★2

  Det er også tydeligt at se da han kommer ind i salen først så hilser han lige, på fansne i salen, så sidder de og snakker lidt, værten kommer ind på det her med en familie som han jo nærmest indgår i med SW, Lars kigger sig lige over skuldren og rejser sig så op og kigger igen rundt tydeligvis påvirket af hele situationen kan man se.

  Elwood 9-04-23 20:54

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen