Moovy Exclusive: Moovy til virtuel pressekonference med Anthony "C-3P0" Daniels

Moovy var et af de få heldige medier, der fik lov til at deltage i en virtuel zoom-snak med den legendariske "Star Wars"-skuespiller.

Som den eneste skuespiller har den 74-årige englænder Anthony Daniels medvirket i alle ni kapitler af Skywalker-sagaen – lige fra George Lucas' oprindelige "Star Wars" fra 1977 over Lucas' tre prequels til Disneys sequel-trilogi, som sidste år blev afrundet med J.J. Abrams' "Star Wars: The Rise of Skywalker".

I alle de film har Daniels haft rollen som den evigt neurotiske og elskelige robot C-3P0, og Daniels har også spillet rollen i talløse reklamer, videospil og animationsprojekter – senest "The LEGO Star Wars Holiday Special", som udkommer på Disney+ den 17. november. Traileren kan ses her.

Og i forbindelse med udgivelsen af netop den animationsfilm blev Moovy for nylig inviteret til at deltage i en virtuel pressekonference, hvor en veloplagt og snakkesalig Daniels gladelig tog imod spørgsmål fra verdenspressen.

"Hvor vover I?!"

"I feel your presence," lagde en gæv Daniels ud med at sige, idet han citerede selveste Darth Vader. Lykkeligvis var Daniels ikke lige så alvorlig som den sortklædte Sith-fyrste. Undtagen da han blev mindet om den oprindelige, berygtede og enormt udskældte "The Star Wars Holiday Special" fra 1978, som den nye LEGO-film er delvist inspireret af:

"Hvor vover I at minde mig om den? Hvor vover I?!" råbte Daniels (alt imens han lykkeligvis havde et glimt i øjet). "Det var en forfærdelig oplevelse at skyde den tv-film i Los Angeles. Det skulle se ud, som om vi alle sammen var i festhumør, men alt var bare så mørkt, og det føltes som at være til en begravelse. Det eneste positive, jeg kan sige, er, at jeg blev betalt."

Daniels afslører i øvrigt, at vi ikke har set det sidste til C-3P0. Men han er tydeligvis blevet bedt om ikke at sige for meget til pressen:

"Mine læber... C-3P0's læber er forseglede. Han har vistnok ikke engang læber, har han? Men der er altså mere på vej. Der er ikke tale om spillefilm, men bliv hængende."

Det er ikke utænkeligt, at C-3P0 måske dukker op i "The Mandalorian", hvis anden sæson p.t. kører på Disney+. Daniels er i hvert fald meget interesseret i at troppe op i serien, som allerede har budt på gensyn med flere gamle "Star Wars"-kendinge:

"Jeg ville elske at se C-3P0 i 'The Mandalorian', og jeg håber, at I vil tale med producerne på mine vegne, fordi min telefon ligger klar." Daniels indrømme endda: "Der har været samtaler..."

Pjattet med LEGO

Daniels nød i den grad at indtale replikker til sin ikoniske karakter til den kommende "The LEGO Star Wars Holiday Special", idet man netop inden for LEGO-universet kan "tage pis på" sagaens film og figurer:

"Folk kan godt blive lidt højtravende, når det kommer til 'Star Wars', kraften, den mørke side og alt det der... så jeg er vild med den 'respektløshed', som LEGO altid har haft, uanset hvad produktet har været. For det er umuligt at være gravalvorlig, hvis man er en kvabset figur på bare 4 centimeter.

"Så når du bruger LEGO, bliver det sjovt og uærbødigt, og det gør det muligt at gøre ting inden for 'Star Wars', som man ikke normalt får lov til."

Selvom netop Skywalker-sagaen tilsyneladende blev rundet af med "Star Wars: The Rise of Skywalker", så er der både adskillige nye "Star Wars"-film og -tv-serier i støbeskeen, og Daniels regner da heller ikke med, at "Star Wars" forsvinder lige foreløbigt:

"C-3P0 er et ikon, og han kommer til at leve længere end mig. Han kommer til at leve længere end os alle sammen. På grund af de elektroniske medier, så vil billederne eksistere for evigt, og det samme vil 'Star Wars' og C-3P0, og det er jeg enormt stolt over."

Som sagt udkommer "The LEGO Star Wars Holiday Special" på Disney+ den 17. november.

Kommentarer

Moovy til virtuel pressekonference med Anthony "C-3P0" Daniels

 • ★★★★★★1

  Hyggeligt - og tak for linket til The Star Wars Holiday Special - som var meget værre end jeg huskede :-)

  Wayne16-11-20 09:17

 • ★★★★★1

  Hyggeligt - og tak for linket til The Star Wars Holiday Special - som var meget værre end jeg huskede :-)

  Velbekomme! LEGO-filmen er trods alt bedre :-p

  The Insider16-11-20 09:54

 • ★★★★★★1

  Velbekomme! LEGO-filmen er trods alt bedre :-p

  Det modsatte burde være umuligt :-D

  Wayne16-11-20 10:11

 • ★★★★★1

  Det modsatte burde være umuligt :-D

  Rise of Skywalker gjorde ellers et bravt forsøg! :-D

  The Insider16-11-20 10:18

 • ★★★★★★1

  Rise of Skywalker gjorde ellers et bravt forsøg! :-D

  Helt enig - historien er ikke meget bedre :-)

  Wayne16-11-20 10:21

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen