Moovy Exclusive: Musikfilm Festival 2020 i Cinemateket – Hvad skal du se?

10 dage, 25 film, 110% lyd!

På trods af corona er det heldigvis stadig muligt at gå i biografen. Cinematekets årlige musikfilmfestival løber igen i år af stablen i disse dage, og programmet er spækket med guf for både øjne og ører. Moovy guider her til nogle af de oplevelser, du skal kaste dig over i den kommende tid.

Neil Young: Heart of Gold + The Land Band live-transmission (Fri Entre)

Festivalen skydes i gang med af de største levende legender, når Neil Young og band bliver blæst op på to lærreder i Asta Bar. Med udgangspunkt i albummerne "Prairie Wind", "Harvest", "Harvest Moon" og "Comes a Time" får du Neil Young anno 2005 flankeret af cremen af sine mange band- og studiemusikere i en usædvanligt personlig koncertoptagelse fra Nashville, der knitrer som kaminild og byder på mesterstykker som "Old Man", "I Am a Child" og selvfølgelig "Heart of Gold". Derudover vil The Land Band varme op til visningen under en real life koncert i Bio Asta. Arrangementet er helt og aldeles gratis, så der er ingen undskyldninger for ikke at flytte fredagsbaren til Cinemateket.

LYDIA LUNCH: THE WAR IS NEVER OVER

Lydia Lunch har altid været et talerør for de utilpassede, de skæve og de marginaliserede. Lunch har været banebrydende for punkscenen siden slut-70'erne, hvor hun var en frontfigur på New Yorks no wave-scene i gruppen Teenage Jesus And The Jerks. Med spoken word-stykket "Daddy Dearest" satte hun i 1984 ord på det seksuelle misbrug, hun havde været udsat for som barn. Dokumentaren "Lydia Lunch: The War is Never Over" følger en unik kunstners liv og karriere helt tæt på. Filmen præsenteres af musiker Nana Nørgaard.

LAUREL CANYON + ECHO IN THE CANYON (dobbeltvisning)

I Los Angeles i slut-60'erne blomstrede en udødelig musikscene frem på en diæt af solskin, sandstrande og syre. Bands og kunstnere som The Byrds, The Beach Boys og Joni Mitchell udsprang fra området omkring Laurel Canyon og skabte udødelig folk- og rockmusik, hvis lige aldrig er set siden. Igennem to dokumentarfilm portrætteres tiden, scenen og miljøet omkring området. "Laurel Canyon" dokumenterer livet i og omkring dalen i slut-60'erne, og i filmen "Echo in the Canyon" følger vi Jakob Dylan (søn af Bob), der giver os et indblik i den indflydelse, som musikken har haft på eftertiden. Mere end fire timer i folkrockens tegn.

White Riot

I slut-70'erne oplevede England en spirende racisme, hvilket affødte en af musikhistoriens største græsrodsbevægelser, Rock Against Racism. Punkbandet The Clash stod som hovednavn på en stor kulturel begivenhed, hvis formål var at bekæmpe den nynazistiske bevægelse National Front. Et energisk, hårdtslående eksempel på, hvordan musik har en evne til at samle frem for at splitte. "White Riot" præsenteres af musikjournalist Henrik Queitsch.

VISNINGER I CINEMATEKET:

"NEIL YOUNG: HEART OF GOLD" + The Land Band live

Fre. 11/9 kl. 16.00 i Asta Bar

"LYDIA LUNCH: THE WAR IS NEVER OVER"

Man. 14/9 kl. 18.15

"LAUREL CANYON" + "ECHO IN THE CANYON"

Tors. 17/9 kl. 19.15

"WHITE RIOT"

Fre. 18/9 kl. 18.00

Find mere info om forskellige visninger, køb billetter, og se resten af programmet på Cinematekets hjemmeside.

Kommentarer

Musikfilm Festival 2020 i Cinemateket – Hvad skal du se?

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen