Moovy Exclusive: Musikfilm Festival 2022: "Fanny: The Right to Rock"

Få hele historien om en gruppe hårdt rockende kvinder, der var forud for deres tid.

Dette års Musikfilm Festival i Cinemateket er i gang, og de næste mange dage byder på et program smækfyldt med historier fra musikkens verden.

En af de dokumentarer, du kan fange, er "Fanny: The Right to Rock". En fortælling om det skamløst oversete rockband Fanny, der i de sene 60'ere og tidlige 70'ere var bannerførere for kvinder, der spillede benhård rock’n’roll.

Som en rockgruppe bestående udelukkende af kvinder – nogle med filippinske rødder, andre der var homoseksuelle – måtte Fanny kæmpe med ikke bare sexisme, men også amerikansk racisme og homofobi. Det vidner om en enorm styrke, at kvinderne i Fanny stod imod og formåede at skabe banebrydende musik, dengang rocken var en lukket mandeklub.

Desværre var Fanny forud for sin tid, og selvom de banede vejen for mange efterfølgende grupper, fik de aldrig helt den hæder og ære, de fortjente – heller ikke selvom David Bowie har kaldt Fanny for både ekstraordinære og et af de vigtigste bands derude.

"Fanny: The Right to Rock" fortæller hele gruppens historie – helt op til i dag, hvor Fanny atter rocker ud, og hvor noget tyder på, at de langt om længe kan få deres fortjente plads i rockhistorien.

Du kan blive klogere på gruppen og få udvidet din musikalske horisont, når Cinemateket viser "Fanny: The Right to Rock" under dette års musikfilmfestival. Filmen introduceres af journalist og forfatter Jan Poulsen, der vil dykke ned i historien om Fanny og rockhistoriens andre kvindelige ikoner.

FANNY - THE RIGHT TO ROCK

Mandag 19/9 kl. 18.30

Læs mere og køb billetter her.

Kommentarer

Musikfilm Festival 2022: "Fanny: The Right to Rock"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen