Moovy Exclusive: Portræt: Armie Hammer - fra "The Social Network" til monsterkrabber - del 1

Skuespilleren Armie Hammer fik et pænt og hurtigt gennembrud med sin dobbeltrolle i "The Social Network" – for derefter at brænde nalderne gevaldigt med blockbuster-flops som "Spionen fra U.N.C.L.E", "Lille spejl på væggen der" og fremfor alt "The Lone Ranger".  Med hans seneste rollevalg peger dog meget på en genfødsel og redefinering af den amerikanske rigmandssøns karriere.

Hammer har meldt sig på banen til at spille Alicia Vikanders flirt i britiske Ben Wheatleys ("High Rise") næste film, "Freakshift", som instruktøren på effektiv vis har pitchet som "en film om en kvinde med shotguns, der kæmper imod gigantiske krabber."

Det bliver Armie Hammers anden film med den kompromisløse og voldsglade brite, da de også snart er aktuelle med den velbesatte skudduelsfilm "Free Fire".

Flugten til indie-land

Filmene med Ben Wheatley er en god indikator for, hvordan Armie Hammer har genskabt sig selv som skuespiller. Sidste år havde han biroller i mindre, men kunstnerisk interessante film som "The Birth of a Nation" og "Nocturnal Animals - natdyr", og rollen som den 70'er-fashionable Ord i "Free Fire" har styrket hans coolness-faktor.

Det er noget af et skifte for Hammer. For blot få år tilbage blev han trukket med ned med den kommercielle og anmeldermæssige fiasko, som genindspilningen af den gamle 60'er-serie "The Lone Ranger" nu engang var. Så hjalp det ikke, at han store dele af filmen kunne gemme sit modelydre bag titelkarakterens hvide maske. Filmen med Johnny Depp som indianeren Tonto anslås til at have kostet omkring 375 mio. dollars, hvoraf ca. 100 mio. gik til promovering. Ud fra reglen om, at en film først opnår profit ved at indspille det dobbelte af sin produktionsomkostning, var det en decideret katastrofe for Disney, at den kun indtjente ca. 260 mio.

Det var et godt praj om, at Armie Hammer nok ikke passer ind i omverdenens opfattelse af ham som flødet gulddreng. For med sin atletiske statur og som en del af det stenrige Hammer-dynasti lå det i kortene, at man havde at gøre med en vaskeægte glamour-dreng som skabt til Hollywood.

Manden med de lyse lokker og 1,96 meter i højden er efterkommer af jødisk-russiske immigranter, og hans tipoldefar stiftede det kommunistiske parti i New York. Skuespilleren er dog opkaldt efter sin oldefar Armie Hammer, hvis olievirksomhed Occidental Petroleum var med til at skabe familieformuen, og som hans far Michael Armand har gjort det bedste for at holde ved lige igennem sine mange forskellige virksomheder og fonde i eget navn.

Drømmen om "Alene hjemme"

At den unge Armie Hammer var udset til at træde i sin fars sko, fik en tidlig brat ende takket være en lille flabet knægt ved navn Kevin McCallister. Som 11-årig havde Armie en drøm, hvor han var Macaulay Culkins karakter fra "Alene hjemme" med en BB-gun i hånden. Forældrene havde nok ønsket, at det var "Richie Rich" – en anden film med Culkin – som lille Armie havde drømt om. For den næste dag fik forældre den klare besked, at han havde besluttet sig for at ville være skuespiller – koste hvad det ville.

Armie Hammer havde knapt nok en rolle på sit CV og havde kun lige passeret de 20 år, da han blev castet som ingen ringere end Batman til "Mad Max"-skaberen George Millers udgave af "Justice League". Som vi ved i dag, blev projektet aldrig til noget, men få år efter katapulterede David Fincher Hammers karriere ved at give ham den svære rolle som rigmandstvillingerne Cameron og Tyler Winklevoss i "The Social Network". Man kan argumentere for, at det var en rolle, som lå tæt på Hammers eget liv – og så alligevel ikke.

Det hører nemlig med til historien, at Armie Hammer levede store dele af sin barndom på Caymanøerne i det Caribiske Hav, hvor familien søgte skattely. Det var derfor et mindre kulturchok i stil med Lindsay Lohans karakter i "Mean Girls", da 12-årige Armie kom til Los Angeles med langt hår, accent og hård hud fra den megen klatring i træer og uden at kende hverken LA Lakers eller Nirvana. Den ungdomsrebelske ånd fra Seattle-gruppen har ellers stemt overens med de gentagne opgør, Hammer har måttet gå igennem med sin etikettekrævende familie.

Man kunne sikkert lave et spændende socialiseringsstudie over Armie Hammers tidlige år, for noget har årene som øboer at skulle have sagt i forhold til de valg eller fravalg, han har taget siden. Hammer har således flere gange udtalt, hvordan hans forældre var parate til slå hånden af ham, idet han i sit sidste år på Los Angeles Baptist High School valgte at droppe ud for at jage skuespillerdrømmen.

Del 2 af "Portræt: Armie Hammer - fra "The Social Network" til monsterkrabber" kan læses i morgen.

Kommentarer

Portræt: Armie Hammer - fra "The Social Network" til monsterkrabber - del 1

  • 0

    Godt og spændende skrevet. Der var meget jeg ikke vidste om den kære Armie, så jeg glæder mig til del 2.

    Superknys 8-04-17 17:37

  • ★★★0

    Glæder mig satme til Free Fire min veninde fra London der har set den er hel oppe og ringe over den, og castet ser jo også forrygende ud, samt en underholdende trailer, går fin i spænd med The Nice Guys.

    Elwood 9-04-17 02:50

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen