Moovy Exclusive: VOID: A Scanner Darkly

Cinemateket blænder op for Richard Linklaters unikke science fiction-thriller.

En del af årets program på VOID-animationsfilmfestivalen er "A Scanner Darkly" fra 2006. En amerikansk science fiction-thriller instrueret af Richard Linklater ("Before"-trilogien, "Boyhood" og "Last Flag Flying") og med en stjernebesætning bestående af Keanu Reeves, Robert Downey Jr. og Woody Harrelson.

Baseret på Philip K. Dicks roman af samme navn foregår filmen i en nær fremtid, hvor undercover-betjenten Bob Arctor infiltrerer den kriminelle underverden for at finde frem til et farligt stof, der ender med at ødelægge hans identitet.

Unik animationsstil

"A Scanner Darkly" er kendt for sin animationsstil, hvor skuespillerne først blev optaget på et digitalt kamera, hvorefter optagelserne blev animeret gennem Rotoscoping. Dette har resulteret i en unik oplevelse, der delte vandene ved udgivelsen.

Rammerne er sat til en udfordrende oplevelse, men der er alligevel lidt sjov bag kameraet. Downey Jr. skrev sin dialog ned på sedler, som han hang overalt i sine scener, hvilket animatorerne fjernede i post-produktionen. Der er også et billede af Dick i en af scenerne samt en gæsterolle på vegne af konspirationsteoretikeren Alex Jones.

"A Scanner Darkly" vises lørdag 1. februar kl. 19:00 i Cinemateket.

Læs mere om VOID International Animation Film Festival Copenhagen lige her.

Kommentarer

VOID: A Scanner Darkly

 • 2

  Helt unik var stilen nu ikke. Den var brugt allerede tilbage i 2001 i filmen Waking Life med Ethan Hawke og Lorelei Linklater (Richard Linklaters datter). Den var så også med ham som instruktør. 

  Nagash31-01-20 23:49

 • ★★1

  Hmmm, med DÉN på, Nagash?

  ..mht. rotoscop-halløj:

  Ralph Bakshi's "The Lord of the Rings"(1978)

  og som gammel x86-spiller, kan jeg lige nævne:

  Jordan Mechner's "The Last Express"(1997)

  Gasivodo 1-02-20 02:16

 • 1

  Touche :D

  Nagash 1-02-20 03:13

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen