Dansk dokumentar vinder den prestigefyldte Peabody-pris

Hvert år hædres 30 film/tv-serier med Peabody-prisen, som hylder produktioner, der har haft en stor effekt på kulturlandskabet.

Og blandt dette års Peabody-vindere er den danske dokumentar "The Distant Barking of Dogs", som følger den ukrainske dreng Oleg, som sammen med sin bedstebor bor midt i krydsilden mellem landets krigeriske kræfter.

Peabody-komitéen betegner "The Distant Barking of Dogs" som "en smuk, rørende og nuanceret dokumentar, der skildrer livet i en krigszone gennem et barns øjne. Krigens barske virkelighed tørner sammen med barndommens uskyldighed i historien om en ukrainsk dreng og hans stærkt hengivne bedstemor, som vi følger gennem en nydeligt redigeret samling af 'cinéma vérité'-øjeblikke."

Blandt årets andre Peabody-vindere finder vi miniserien "Chernobyl", komedieserien "Fleabag", HBO's "Watchmen" og dokumentaren "Apollo 11". Knap 1.300 produktioner var i betragtning til prisen.

Årets Peabody-prisoverrækkelse i Los Angeles er blevet aflyst på grund af coronavirussens udbrud, men vinderne har fået mulighed for at uploade deres takketaler på Dropbox, og "The Distant Barking of Dogs"-instruktøren Simon Lereng Wilmont har lagt sin takketale op her.

Herunder kan du i øvrigt se Moovy TV's videointerview med Wilmont om hans stærke, prisbelønnede film:

Kommentarer

Dansk dokumentar vinder den prestigefyldte Peabody-pris

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen