Dansk-syrisk dokumentar er stadig med i Oscar-kapløbet

Til gengæld er "Dronningen" ikke længere i spil i kategorien Bedste ikke-engelsksprogede film.

Det amerikanske filmakademi afslørede i går deres såkaldte shortlists i ni kategorier – med andre ord de film, der stadig dyster om at blive nævnt, når næste års Oscar-nomineringer afsløres den 13. januar 2020.

Det drejer sig om kategorierne Bedste dokumentar, Bedste korte dokumentar, Bedste ikke-engelsksprogede film, Bedste makeup, Bedste musik, Bedste sang, Bedste animerede kortfilm, Bedste live action-kortfilm og Bedste visuelle effekter.

Og i kategorien Bedste dokumentar finder vi bl.a. "The Cave", som handler om et underjordisk hospital i Syrien, og som er produceret af Sigrid Dyekjær og Kirstine Barfod for TV2 Danmark og National Geographic.

"The Cave" udkommer i øvrigt i de danske biografer den 9. januar. Den er instrueret af Feras Fayyad, som bor i Danmark og i øvrigt lavede den Oscar-nominerede dokumentar "Last Men in Aleppo" fra 2017.

Årets danske Oscar-bud, "Dronningen", er dog ikke blandt de sidste ti internationale spillefilm, der har mulighed for at blive Oscar-nomineret.

Der er dog også tale om et stærkt felt, som bl.a. huser Pedro Almodóvars "Smerte og ære", den franske "Les Misérables" og årets vinder af Guldpalmen, den sydkoreanske "Parasite".

Blandt de andre nævneværdige præstationer bag kameraet, der fortsat er i spil til Oscar-nomineringerne, er makeup-arbejdet i "Joker", to nye Disney-sange i "Løvernes konge"-remaket, de kontroversielle computereffekter i "Cats" samt Thomas Newmans musik til krigsfilmen "1917". Newman kan potentielt blive nomineret for 15. gang, men han har aldrig kunnet tage en guldlakeret statuette med hjem.

De komplette shortlists kan ses hos Variety her.

Alle de nominerede bliver offentliggjort den 13. januar, og statuetterne uddeles den 9. februar.

Kommentarer

Dansk-syrisk dokumentar er stadig med i Oscar-kapløbet

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen