Doku-serien "Scandinavian Star" nomineret til Cavling-prisen

Den dybdeborende DR-serie på seks afsnit er blevet nomineret til dansk journalistiks mest prestigefyldte pris.

I alt 48 journalistiske projekter blev i år indstillet til Cavling-prisen, som er opkaldt efter den legendariske og på mange måder revolutionære, danske journalist Henrik Cavling, som i starten af 1900-tallet arbejdede som chefredaktør for Politiken.

Cavling-prisen uddeles hvert år og går til én eller flere samarbejdende journalister, som i særlig grad har udvist initiativ og talent. Og nu er årets tre Cavling-kandidater blevet afsløret, og to af dem er tv-serier.

Læs også: Dansk dokumentarserie om mordbranden på Scandinavian Star vinder store priser i Norge

Politikens "Forbandet ungdom"-artikelserie om et børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit i Glostrup er blevet nomineret, og det samme er TV 2's kontroversielle doku-serie "Plejehjemmene bag facaden" samt doku-serien "Scandinavian Star", som handler om den største uopklarede mordsag i Skandinavien i nyere tid: branden om bord på færgen Scandinavian Star i 1990. Serien kan i øvrigt ses på DR's hjemmeside her.

"Scandinavian Star" fortæller for første gang hele historien om Scandinavian Star, der strækker sig over tre årtier. Over en årrække har filmmagerne lavet cirka 120 interviews i bl.a. USA, Costa Rica, Puerto Rico, Filippinerne, Barbados, Canada, Norge, Sverige, Spanien, Portugal og Skotland.

Cavling-prisen uddeles i januar 2021, og herunder kan du se Moovy TV's dybdeborende interview med instruktøren af "Scandinavian Star", Mikala Krogh:

Kommentarer

Doku-serien "Scandinavian Star" nomineret til Cavling-prisen

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen