Folkene bag "Gangs of London" laver dokumentar om rave-bandet The Prodigy

Det bliver den første dybdeborende dokumentar om det ikoniske, britiske band bag "Firestarter", "Breathe" og "Voodoo People".

Et af de sidste 30 års mest banebrydende og populære elektroniske bands, The Prodigy, bliver snart omdrejningspunktet i en stor dokumentar i spillefilmslængde.

Det er filmselskabet Pulse Films, der også står bag den 6-stjernede tv-succes "Gangs of London", som laver dokumentaren, der i øvrigt har bandmedlemmerne Liam Howlett og Maxim med om bord som producere.

Det bliver den Grammy-nominerede filmmager Paul Dugdale, som laver dokumentaren, der bærer samme navn som bandet: "The Prodigy". Dugdale har tidligere instrueret koncertfilm og musikdokumentarer i samarbejde med store navne som Paul McCartney, Adele, Coldplay, The Rolling Stones og Taylor Swift.

Læs også: Electronica-duoen Daft Punk er i julehumør: udgiver 9 nye numre fra "Tron: Legacy"-soundtracket

The Prodigy blev et af Storbritanniens største bands i 1990'erne og har til dato solgt godt 30 mio. plader på verdensplan. Særligt sange som "Firestarter" og "Breathe" fra 1997-albummet "The Fat of the Land" var med til at gøre dem verdenskendte.

Bandet og dets medlemmer var ofte omgivet af kontroverser – bl.a. på grund af rapporteret stofmisbrug, infights og alskens grænseoverskridende sangtekster og dertilhørende musikvideoer, inklusive "Smack My Bitch Up".

Og dokumentaren vil angiveligt smide fløjlshandskerne og dykke helt ned i kontroverserne og bandets mange op- og nedture – fra bandets turbulente tilblivelse i 80'ernes engelske techno-miljø og frem til frontfiguren Keith Flints tragiske selvmord i 2019.

Dokumentaren vil byde på en kombination af arkivmateriale, animation og splinternye interviews. Maxim og Howlett fastslår i en udtalelse, at dokumentaren vil blive tilegnet Flint: "Efter vores brors tragiske bortgang i 2019 føles det, som om det netop nu er den rette tid til at fortælle historien om vores band. Hele historien."

Vi ved endnu ikke, hvor eller hvornår "The Prodigy" udkommer. Til gengæld kan et af 90'ernes bedste numre genhøres her:

Kommentarer

Folkene bag "Gangs of London" laver dokumentar om rave-bandet The Prodigy

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen