Godt nyt: Ukrainerne i den danske dokumentar "The Distant Barking of Dogs" er endelig nået i sikkerhed

Dokumentaristen Simon Lereng Wilmont bekræfter på Facebook, at drengen Oleg og hans bedstebror endelig har undsluppet rædslerne i Mariupol.

Det er nu over tre måneder siden, at Rusland indledte landets frygtelige, ulovlige invasion af nabolandet Ukraine.

Her på Moovy har vi to gange interviewet den prisbelønnede, danske filmmager Simon Lereng Wilmont, som har lavet to internationalt hædrede dokumentarer om særligt børnenes svære vilkår i det krigshærgede Ukraine: "The Distant Barking of Dogs" (2017) og "A House Made of Splinters" (2022).

"The Distant Barking of Dogs", som herhjemme fik titlen "Olegs krig", handler om drengen Oleg, der bor sammen med sin aldrende bedstemor, Alexandra, i det østlige Ukraine – og midt i krydsilden mellem landets krigeriske kræfter.

Læs også: Krigen i Ukraine: Hollywood dropper Ruslands biografer

Og da Moovy TV talte med Wilmont tilbage i marts under årets CPH:DOX, fortalte den danske instruktør os, at mens børnene fra det plejehjem, som er omdrejningspunktet i "A House Made of Splinters", lykkeligvis var nået i sikkerhed, så havde han mistet kontakten til Oleg og hans bedstemor.

Derudover fortalte Wilmont, at sidst han havde hørt fra parret, sad de fast i storbyen Mariupol, som russerne nærmest udslettede fra verdenskortet under et alenlagt, sanseløst angreb, før Putins brutale hær for nylig overtog kontrollen over byen.

Men nu har Wilmont netop delt en glædelig nyhed på sin egen Facebook-profil: Oleg og Alexandra er nået frem til det vestlige Ukraine og er i god behold.

Hvis man er interesseret i at hjælpe parret med at genopbygge deres hjem, når de kan vende tilbage, så kan man donere et beløb til dem her.

Herunder kan I høre Wilmont tale mere om Oleg, Ukraine og sine to fænomenale dokumentarfilm, som desværre er mere aktuelle end nogensinde:

Kommentarer

Godt nyt: Ukrainerne i den danske dokumentar "The Distant Barking of Dogs" er endelig nået i sikkerhed

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen