Adam Driver og Rooney Mara i musikdramaet "Anette"

Leos Carax' "Holy Motors" har med sit nærmest overfilmiske udtryk gjort sig til et populært diskussionsemne blandt cineaster siden premieren på Cannes i 2012. Spørgsmålet er, om Carax kan skabe noget lige så visionært med sin næste film "Anette".

På papiret ser det lovende ud. To af tidens hotteste unge amerikanske skuespillere, Adam Driver og Rooney Mara, skal spille hovedrollerne i filmen, hvor sangerinden Rihanna muligvis også har en mindre rolle.

"Anette", som bliver Leos Carax' første rene engelsksprogede film, beskrives af nogle som en intens kærlighedshistorie fyldt med musik og af andre som en ren musical om en stand-up-komiker, hvis operasyngende kone er gået bort og har efterladt ham alene med deres 2-årige datter, som besidder en særlig evne.

Til at sørge for musikken har Carax allieret sig med den gamle artrockgruppe Sparks, der havde sin storhedstid i 70'erne.

"Anette" er en storstilet europæisk samproduktion på et moderat budget af 15,5 mio. dollars. Det forventes, at indspilningerne til "Anette" forløber over 15 uger i starten af foråret i flere steder af verden, deriblandt Los Angeles.

Den snart 56-årige Leos Carax er lidt af en ener på nutidens filmscene. Efter at have skabt sig et navn som en del af 80'ernes franske filmbølge Cinéma de Look sammen med blandt andet Luc Besson var der længe stille omkring Carax, lige indtil han altså igen markerede sig i filmverdenen med "Holy Motors".

Kommentarer

Adam Driver og Rooney Mara i musikdramaet "Anette"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen