Anders Matthesen og "Gomorra"-stjerne i ny Avaz-film

Instruktøren bag "Kollision" og "Mens vi lever" fremtvinger snart flere tårer i øjnene.

Filminstruktør Mehdi Avaz har netop taget hul på optagelserne til "Toscana", der beskrives som et feel-good kærlighedsdrama om en mands rejse for at finde sig selv.

Med sig på optagelserne i Italien har Avaz hovedrolleindehaver Anders Matthesen ("De frivillige") samt Ghita Nørby ("Før frosten"), Lærke Winther ("Jagtsæson") og sangeren Christopher. Derudover medvirker også Andrea Bosca og Christiana Dell'Anna, der blev internationalt kendt i HBO Nordics kritikerroste mafiaserie "Gomorra".

Om motivationen bag filmen fastslår Mehdi Avaz: "Jeg er på ganske kort tid blevet far til to dejlige drenge, hvilket i høj grad har ændret mit fokus på livet. 'Toscana' er en livsbekræftende fortælling, som skal huske publikum på, at de skal nyde livet og tro på sig selv. De skal turde at give sig hen, sadle om og lukke nye mennesker ind. Det er et fantastisk budskab at give publikum med efter at have set filmen.

"Samtidig står vi netop nu i en svært foranderlig verden, hvor det er vigtigt, at vi holder liv i kunsten og fællesskabet – vi skal tro på, at verden nok skal blive god igen. Det er første gang, at jeg prøver kræfter med feel-good, men det bliver samtidig sårbart, sanseligt, smukt og rørende, og det er fantastisk at se Anders Matthesen folde sig ud i en rolle, som vi aldrig tidligere har set ham i. Det hele er faldet på plads virkelig hurtigt, og der er en super energi og en fantastisk stemning omkring projektet."

Mens de producerer hvert for sig

De tre Avaz-brødre – Mehdi, Milad og Misam – har siden deres startskud i den danske filmbranche, "Mens vi lever" fra 2017, fulgt hinanden i tykt og tyndt. I år besluttede de at arbejde hver for sig, men de hjælper stadig hinanden på deres respektive produktioner. Mehdi Avaz er gået solo i Rocket Road Pictures, og filmselskabet er netop flyttet til Filmbyen i Aarhus, hvor Mehdi allerede har tre nye danske spillefilm i støbeskeen i samarbejde med DR og SF Studios.

Anders Matthesen medvirkede sidste år i den kritikerroste publikumssucces "De frivillige" og modtog både en Robert- og Bodil-nominering for sin rolle som fængselskorlederen Niels. Året inden stod han bag én af dansk films mest solgte titler nogensinde: "Ternet Ninja".

Og "Kollision"-instruktøren glæder sig til at præsentere sin tredje film:

"Vi glæder os alle til at give publikum en bid af Toscana. Vi skal ikke kun fejre livet og kærligheden, vi skal også hylde maden, og derfor har vi en af Danmarks mest kendte kokke med os som konsulent, Thomas Herman, der har opnået stor, international anerkendelse fra sit virke på Falsled Kro, Arzak i San Sebastián, La Broche i Madrid og Kong Hans Kælder. Han skal sikre autenticiteten blandt alle i køkkenet."

"Toscana" forventes at få biografpremiere i december 2021 og distribueres af SF Studios.

Kommentarer

Anders Matthesen og "Gomorra"-stjerne i ny Avaz-film

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen