Ang Lee takker nej til "Mulan"

Den større og større politiske korrekthed i Hollywood har medført, at studierne forsøger at skabe et 1:1-forhold mellem køn og farve og valget af instruktør til deres film, dvs. afro-amerikaneren Ryan Coogler til Marvels "Black Panther" og den kvindelige instruktør Patty Jenkins til "Wonder Woman".

Til den netop offentliggjorde live action-udgave af "Mulan" er det derfor også Disneys plan at ansætte en instruktør af asiatisk afstamning, hvor det klare førstevalg var Ang Lee. Han har med "Tiger på spring, drage i skjul" og "Life of Pi" tidligere formået at sælge fortællinger med et primært asiatisk cast til et amerikansk publikum, men det bliver dog ikke tilfældet med "Mulan", som han har takket pænt nej til.

En yderligere udvikling af historien er Sonys konkurrerende projekt, der vil tage afsæt i den samme ældgamle myte om Mulan. Også her går man hovedsagligt efter en ren asiatisk besætning.

Hvad man ved om Sonys film er, at den har manuskript af Jason Keller, som tidligere har været involveret i et lignende kapløb baseret på den samme karakter fra Disney, nemlig Snehvide-filmen "Mirror, Mirror".

Mens Disney allerede har programsat deres "Mulan" til 2018, er der lidt længere udsigter til Sonys projekt.

 

Kommentarer

Ang Lee takker nej til "Mulan"

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen