Animations-ikonet John Lasseter stopper som chef hos Pixar - og afløserne er fundet

Manden, der om nogen har været Pixars ansigt udadtil, stopper som chef efter upassende opførsel overfor studiets ansatte.

Det har længe været kendt, at Oscar-vindende John Lasseters dage som kreativ animationschef hos Disney/Pixar var talte efter beskyldninger om, at indtil flere af hans kolleger har følt sig nedgjort og utilpas som følge af knus, de ikke ønskede fra deres chef.

Disney har nu annonceret, hvem der skal overtage ledelsen efter Lasseter, der blandt andet har instrueret de to første "Toy Story"- og "Biler"-film.

Valget er faldet på Pixar-veteranen Pete Docter, der stod bag Pixars "Op" og "Inderst inde" samt Jennifer Lee, som instruerede Disneys mega-hit "Frost" fra 2013. 

Disneys bestyrelsesformand Alan Horn udtaler om 61-årige Lasseters efterfølgere: "Jennifer Lee og Pete Docter er to af de mest begavede filmskabere og historiefortællere, jeg nogensinde har haft fornøjelsen af at arbejde sammen med. De legemliggør hver især de berømte animationsstudiers unikke ånd, kultur og værdier, og jeg er begejstret over, at de skal lede os ind i fremtiden."

Pixars nyeste film, "De utrolige 2", går lige nu sin sejrsgang i de amerikanske biografer, mens danske animationsfans må vente tålmodigt indtil 30. august med at tage del i superhelteløjerne.

Kommentarer

Animations-ikonet John Lasseter stopper som chef hos Pixar - og afløserne er fundet

  • ★★★★0

    Jeg betragter Lasseter som et kreativt geni, så det er et stort tab for dem (hvis man altså lige glemmer hans upassende opførsel overfor damerne et øjeblik), men Pete Docter kan helt sikkert også noget som medansvarlig for historierne til Monsters Inc., Wall-e og så selvfølgelig Inside Out. Jennifer Lee har efter min mening lidt mere at skulle bevise, da "Frozen" til trods for sin kommercielle succes er kunstnerisk blottet for kreativitet, men det har selvfølgelig signalværdi også at sætte en kvinde ved roret. 

    Lars!23-06-18 22:38

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen