Apple køber Ridley Scotts storfilm om Napoleon

Joaquin Phoenix skal spille den legendariske franskmand i det kommende drama.

Tilbage i oktober kom det frem, at den nu 83-årige Ridley Scott har endnu et grandiost, historisk drama i støbeskeen ovenpå film som "Gladiator", "Kingdom of Heaven", "Exodus: Gods and Kings" og "Robin Hood".

Scott har nemlig kastet sig over "Kitbag" – en film om den franske kejser Napoleon Bonaparte, som i sin storhedstid i starten af 1800-tallet regerede en stor del af det centrale og vestlige Europa.

"Kitbag" fokuserer på Napoleons tidlige år og regentens stormfulde forhold til hans hustru, Josephine. Den geniale og lettere diminutive taktiker skal spilles af Joaquin Phoenix ("Joker"), som spillede en anden kendt kejser, romerrigets Commodus, i Scotts "Gladiator" fra 2000.

Læs også: Joaquin Phoenix får måske hovedrollen i "Hereditary"- og "Midsommar"-instruktørs næste gyser

Og Apples filmafdeling, Apple Studios, har netop overtaget projektet, som således udkommer på selskabets streamingtjeneste og muligvis også i visse udvalgte biografer, når den engang er færdig.

Den evigt travle Scott er for nylig blevet færdig med optagelserne til sit historiske drama "The Last Duel" med Matt Damon og Ben Affleck i hovedrollerne. Og inden Scott går i gang med "Kitbag", skal han også lave det autentiske morddrama "Gucci" med Lady Gaga. Optagelserne til den stjernespækkede film går efter planen i gang til marts i Italien.

Derfor skal vi nok ikke regne med at se "Kitbag" før engang i 2023. Manuskriptet skrives i øvrigt af David Scarpa, som samarbejdede med Scott på den kontroversielle thriller "All the Money in the World".

Kommentarer

Apple køber Ridley Scotts storfilm om Napoleon

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen