Apple og Oprah Winfrey laver dokumentar om Sidney Poitier

Filmen gik faktisk i produktion et helt år før den legendariske skuespillers nylige død.

For en uge siden gik en af filmhistoriens største skuespillere bort: Sidney Poitier. Som vi også fastslog i vores nekrolog, så var Poitier en vaskeægte pioner, som ikke blot leverede skelsættende præstationer foran kameraet, men også gjorde en kæmpe forskel bag det i forhold til bl.a. at bane vejen for andre sorte skuespillere i Hollywood.

Derfor er det intet under, at der bliver produceret en dokumentar om den hedengangne legendes liv og virke. Det rapporterer Collider.

Se også: Afstemning: Bedste film med Sidney Poitier?

Det er Apples filmafdeling, som har søsat projektet, der produceres af talkshow-ikonet Oprah Winfrey. Winfrey, Apple og Poitiers familie har faktisk samarbejdet på projektet i over et år, men dokumentaren er først nu blevet officielt annonceret.

Dokumentaren har endnu ikke fået en titel, men den bliver instrueret af den garvede og Oscar-nominerede dokumentarist Reginald Hudlin ("The Black Godfather", "Marshall").

Hudlin arbejder også netop nu på bl.a. dokumentaren "Number One on the Call Sheet", som stiller skarpt på de sorte mænd, som i tidens løb har slået igennem i Hollywood.

Det vides endnu ikke, hvornår den unavngivne Sidney Poitier-dokumentar udkommer på Apple TV+.

Kommentarer

Apple og Oprah Winfrey laver dokumentar om Sidney Poitier

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen