Årets BUSTER-program byder på gaming, børnerock, dans og Oscar-nomineret animation

Den danske børnefilmfestival har netop afsløret årets program, som rummer alt fra Oscar-nomineret animation til indisk feel good.

Årets BUSTER-festival afvikles mellem 27. september og 10. oktober i flere udvalgte, danske biografer. Og i en dugfrisk pressemeddelelse løftes sløret for flere af festivalens spændende titler og arrangementer.

Et af årets filmiske højdepunkter bliver den Oscar-nominerede "Wolfwalkers", der får dansk biografpremiere under festivalen.

Storfilm fra Irland, Iran og Indien

I BUSTERs weekendprogram (2. & 3. oktober + 9. & 10. oktober) bliver der bl.a. mulighed for at opleve den Oscar-nominerede, iranske eventyrfortælling "Sun Children" og den indiske feel good-film "Biswha", der fortæller historien om den 11-årige dreng Bishwa og hans familie, der drager på spøgelsesjagt godt akkompagneret af dans og sang i bedste Bollywood-stil.

Er man til animationsfilm og eventyr, er den Oscar-nominerede, irske "Wolfwalkers" et must see, der byder på mageløse tegninger og imponerende musik.

Ud over alskens filmvisninger byder programmet som sædvanligt ogsp åen række særarrangementer.

Gaming, børnerock og dans

Bl.a. bliver der mulighed for at game i biografen, deltage i et interaktivt western-mysterie, møde julemanden (off-season!), opleve live-dubbing, danse med Hunden Ib, møde danmarksmesteren i løbehjul, opleve børnerock til open air-visning og lege i BUSTERs helt eget, skøre bjørnehus.

"Vi har glædet os til at præsentere vores store program," fastslår BUSTER-programchefen Mariella Harpelunde Jensen og fortsætter:

"Efter en hård tid kører biograferne igen for fuldt blus, og på BUSTER er vi lykkelige for igen at kunne give børn og unge nogle helt særlige, fælles oplevelser, som de små skærme ikke kan hamle op med. På BUSTER giver vi publikum mulighed for at se nogle af verdens allerbedste nye børne- og ungdomsfilm, men filmvisningerne bliver også koblet med en masse, sjove særarrangementer, hvor hele familien kan være med. Ambitionen er, at vi kan engagere børn og pirre deres nysgerrighed."

En dansk komets nyeste skud

Endelig har BUSTER samlet et særskilt program med film lavet af unge til unge. En af de unge filmskabere, der er med på årets festival, er den talentfulde Tone Ottilie, som i en alder af blot 25 år allerede er godt på vej til at etablere sig som en vigtig stemme i dansk film.

Hendes nye film, "Katastrofer", der handler om OCD og tager udgangspunkt i hendes egne oplevelser med angsten, får premiere på BUSTER, men festivalen viser også to af hendes andre film: "Babylebbe" og "Lulus første gang".

BUSTER har også et stort program for de helt små børn. Her bl.a. bliver der mulighed for at opleve den tjekkiske animationsfilm "Eventyret om de sultne bjørne", der handler om de to bjørne Ned og Mishka, der har en glubende appetit og sammen laver både skovspaghetti, trøfler i jægersovs og pandekager med vilde jordbær. Før og efter filmen kan børnene lege med pander og gryder i Ned og Mishkas hus, som hulebyggerne fra Dansk Hulebyg sammen med en gruppe børn har bygget i foyeren i Cinemateket.

Også den danske animationsfilm "Hunden Ib er mukistisk", om hunden Ib og hans venner, breder sig ud i Cinematekets foyer, hvor publikum kan være mukistiske sammen med Ib. Mukistisk betyder en blanding af musik, rytmik og ballade, og hele kroppen bliver brugt til at danse og hoppe.

Under festivalen uddeles BUSTERs Børnepris, hvor syv nominerede film i år dyster om at blive årets bedste film for børn og unge. Vinderen kåres af en børnejury bestående af børn i alderen 12-16 år.

Du kan læse mere om årets BUSTER-filmfestival og booke billetter her.

Kommentarer

Årets BUSTER-program byder på gaming, børnerock, dans og Oscar-nomineret animation

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen