Årets CPH:DOX indtager snart biograferne

Festivalen fejrer genåbningen af biograferne med 120 filmpremierer på det store lærred.

Årets udgave af den danske (og internationalt anerkendte) dokumentarfilmfestival CPH:DOX er i fuld gang, og et væld af virkelig spændende film om virkelige mennesker og fortællinger kan ses digitalt netop nu via doxonline.dk.

Men i forbindelse med genåbningen af landets biografer den 6. maj er festivalens slutdato blevet udskudt til den 12. maj, og en række visninger i hovedstadens biografer er netop blevet annonceret.

Ifølge en spritny pressemeddelelse vil alle årets konkurrencefilm, alle danske film i programmet og en lang række highlights (herunder den stærke portrætfilm "Tina" om Tina Turner og "American Utopia" med David Byrne) kunne opleves i de københavnske biografer i perioden 6.-12. maj.

120 store filmoplevelser på det store lærred

Festivalens programchef, Niklas Engstrøm, udtaler: "Vi har glædet os helt vildt til at fejre genåbningen af biograferne! Det har været en lang og hård nedlukning, der har fået os alle til at længes efter de store, fælles oplevelser, man kan få i biografmørket. Nu får vi endelig chancen igen.

"Fra den 6.-12. maj giver vi mulighed for at opleve 120 af årets bedste, nye dokumentarfilm på det store lærred, så jeg vil opfordre alle filmhungrende biografgængere til at gå på opdagelse i vores program og få købt billetter - inden der bliver udsolgt."

Når CPH:DOX rammer biografsalene, bliver det også med en ekstra musikalsk verdenspremiere. Festivalen har nemlig i anledningen af genåbningen tilføjet en helt ny film til programmet: "Laurent Garnier: Off the Record" – en spritny dokumentarfilm om en af house-musikkens helt store legender. I filmen, der foregår både backstage og bag mixerpulten, fortæller dj'en og produceren Laurent Garnier for første gang om sin musikalske rejse fra 80'erne og frem til i dag. På premieredagen vil han være med online fra Paris og selv præsentere filmen for publikum simultant i Grand Teatret og Empire Bio.

Masser af debatter, omtaler og interviews

Der bliver også rig lejlighed til at møde en stor del af de danske filmskabere, som vil introducere deres film i biografen og deltage i Q&A's efter visningerne. Det gælder bl.a. instruktørerne bag "Skál", der er nomineret til festivalens hovedpris og på nuværende tidspunkt også er den mest populære film på festivalens førnævnte digitale platform, doxonline.dk.

CPH:DOX' film bliver vist i følgende biografer i København: Cinemateket, Grand Teatret, Empire Bio, Dagmar, Palads, Big Bio, Falkoner Bio og Vester Vov Vov. Herudover vil der være en række af de event-visninger, som festivalen er kendt for, på anderledes venues som Urban 13 og Emmaus-kirken på Frederiksberg.

Husk, at du kan læse en masse omtaler af årets store CPH:DOX-titler på Moovy her, og Moovy TV er også aktiv under festivalen og taler med flere af de prominente filmmagere bag årets store dokumentarfilm.

Kommentarer

Årets CPH:DOX indtager snart biograferne

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen