Årets mest solgte dvd'er og Blu-rays i Danmark

Foreningen af Danske Videodistributører har i dag offentliggjort listen over årets mest solgte dvd'er og Blu-rays herhjemme, og den viser, at filmglade danskere i det forgangne år især tog godt imod udgivelser fra USA.

Hele syv ud af de 10 øverste titler på listen er amerikanske, og 1. pladsen indtages af kulminationen på Peter Jacksons ambitiøse Hobbitten-projekt, "Hobbitten: Femhæreslaget", mens "Fifty Shades of Grey" følger efter på 2. pladsen.

Hitlisten viser også, at danske film og serier fortsat er populære på hjemlige skærme. Hele otte danske titler er at finde i top 20. Flottest har filmatiseringen af Jussi Adler Olsens "Fasandræberne" klaret sig med en 3. plads på den samlede liste. Dermed lever den op til den første film om Carl Mørck og afdeling Q - "Kvinden i buret" - som også opnåede en 3. plads på sidste års hitliste. 

Det store danske julegavehit har i år været Kasper Barfoeds "Sommeren '92" om fodboldlandsholdets sejr ved EM for 23 år siden. Selvom den først udkom på dvd og Blu-ray i slutningen af november, indtager den alligevel en 9. plads på den samlede hitliste for året.

Tre tv-serier har i særdeleshed gjort sig bemærket på årets liste. "Matador" fortsætter med at gå sin sejrsgang med en placering som den 5. bedst sælgende titel, mens nyere serieproduktioner som "Game of Thrones" og "Badehotellet" ligeledes er at finde i top 20.

Hele listen over det kombinerede dvd- og Blu-ray-salg i Danmark kan ses under billedet. Foreningen af Danske Videodistributører har ikke oplyst antallet af solgte titler.

Top 20

1. "Hobbitten: Femhæreslaget"

2. "Fifty Shades of Grey"

3. "Fasandræberne"

4. "Big Hero 6"

5. "Matador Kollektionen 1929-1947 + Guld"

6. "Inderst inde"

7. "Jurassic World"

8. "Fast & Furious 7"

9. "Sommeren '92"

10. "Minions"

11. "All Inclusive"

12. "Avengers Age of Ultron"

13. "The Hunger Games: Mockingjay - del 1"

14. "Frost"

15. "Min søsters børn og guldgraverne"

16. "Game of Thrones - Sæson 4"

17. "Badehotellet - Sæson 2"

18. "Skammerens datter"

19. "Taken 3"

20. "Mænd og høns"

Kommentarer

Årets mest solgte dvd'er og Blu-rays i Danmark

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen