"Babylon 5"-skuespilleren Mira Furlan er død, 65 år gammel

Den kroatiske skuespiller, som også medvirkede i 20 afsnit af "Lost", er død efter længere tids sygdom.

Det er netop blevet bekræftet på Mira Furlans officielle Twitter-konto, at skuespilleren døde i onsdags. Dødsårsagen er ikke blevet annonceret, men flere af Furlans bekendte har fortalt, at skuespilleren har været alvorligt syg længe.

Furlan er bedst kendt for sin rolle i sci-fi-kultserien "Babylon 5", hvori hun spillede en såkaldt Minbari med navnet Delenn, som arbejder på seriens titulære rumstation. Den banebrydende og kritikerroste tv-serie blev skabt af forfatteren J. Michael Straczynski, som også har reageret på Furlans død på Twitter:

"Mira var en godhjertet og venlig kvinde, en ufatteligt talentfuld skuespiller og en ven af alle, der arbejdede på 'Babylon 5', og vi er helt fortvivlede over denne nyhed. Vi har længe vidst, at hendes helbred blev dårligere, men vi blev ved med at håbe på, at hun fik det bedre."

Furlan var tydeligvis godt klar over, at enden var nær, da disse ord (inklusive et citat fra "Babylon 5") er blevet lagt op på hendes egen Twitter-side:

"Jeg kigger på stjernerne. Himlen er klar, og Mælkevejen føles så nær. Det er der, jeg snart rejser hen. 'Vi er alle stjernestøv' - jeg husker pludselig de ord fra [Straczynskis] manuskript. Ikke nogen dårlig tanke. Jeg er ikke bange. I mellemtiden vil jeg lukke mine øjne og nyde skønheden omkring mig. Og trække vejret under den mørke, stjernefyldte himmel. Træk vejret. Pust ud. Det er alt."

Furlan blev født i det gamle Jugoslavien i 1955, og som medlem af det kroatiske nationalteater optrådte hun ofte på de skrå brædder.

I 1991 emigrerede hun til USA, og blot to år senere fik hun rollen i "Babylon 5". Senere i 2004 dukkede hun for første gang op som videnskabskvinden Danielle Rousseau i "Lost", og hun gentog rollen i flere af seriens sæsoner.

Hun har også indtalt replikker til succesrige videospil som "Mafia" og "Uncharted 4: A Thief's End", og hun medvirkede også i bl.a. den Oscar-nominerede "Malik - far er på forretningsrejse" og tv-serierne "Law & Order: Los Angeles" og "NCIS: Naval Criminal Investigative Service".

Furlan efterlader sig sin mand, instruktøren Goran Gajić, og deres søn, Marko Lav Gajić.

Kommentarer

"Babylon 5"-skuespilleren Mira Furlan er død, 65 år gammel

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen