Benedict Cumberbatch bliver leder af skuespillerakademiet LAMDA

Skuespilleren overtager med øjeblikkelig virkning posten som leder af det Akademi, hvor han selv blev udlært.

Det britiske skuespillerakademi LAMDA (London Academy of Music & Dramatic Art) undergår for tiden en større forvandling, og en af de helt store ændringer i organisationen er på den absolutte toppost. Efter 31 år som leder er Timothy West trådt tilbage, og hans job bliver med øjeblikkelig virkning overtaget af Benedict Cumberbatch, kendt fra "Sherlock" og "Doctor Strange".

Cumberbatch bestod selv fra Akademiet i 2000 og har i flere år været aktivt involveret i at promovere organisationen. I 2013 skød han en kampagne i gang for at samle penge ind til opførelsen af LAMDA's nye hovedkvarter, der åbnede i foråret 2017.

Benedict Cumberbatch udtalte i forbindelse med udnævnelsen: "Som student fra LAMDA er jeg begejstret for udnævnelsen som ny leder, og jeg vil gerne takke min forgænger, den fantastiske Timothy West, for hans bemærkelsesværdige og solide arbejde. Det vil være en ære at stå i spidsen for den næste generation af skuespillere, instruktører og teknikere, når de – takket være LAMDA's fremragende træning – udvikler sig til enestående kreative kunstnere og teater-professionelle."

Skuespilleren udtalte også, at han glædede sig til i samarbejde med de andre ledere af Akademiet at sikre, at "denne uddannelse forbliver åben for alle, og at min profession og industri er mangfoldig og afspejler den verden, vi lever i."

Udover at være ansvarlig for uddannelsen af den næste generation af britiske skuespillere har Cumberbatch også selv mange skuespillerprojekter i kalenderen. I april lander "Avengers: Infinity War" i biograferne, hvor vi igen kan se Cumberbatch i rollen som Dr. Strange.

Kommentarer

Benedict Cumberbatch bliver leder af skuespillerakademiet LAMDA

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen