Bill "Radio Raheem" Nunn er gået bort

Der findes en særlig type skuespillere, som på trods af, at de for det meste holder i sig baggrunden, har en særlig evne til at indprente sig i folks bevidsthed og gøre sig allestedsnærværende. En sådan skuespiller var Bill Nunn, som efter længere tids kamp med kræft sagde farvel lørdag morgen i en alder af bare 62 år.

Bill Nunn havde med sin runde bamsefigur og store, varme øjne en tendens til at blive castet til empatiske roller som f.eks. Robbie Robertson i Sam Raimis tre "Spiderman"-film eller politiassistent i både "Samleren" og i hans sidste rolle i serien "Sirens".

De fleste forbinder dog nok Bill Nunn med flere af Spike Lees film, især hans rolle i klassikeren "Do the Right Thing". Her spillede han den evigt konfronterende Radio Raheem, der med sin ghettoblaster med Public Enemys "Fight the Power" på repeat og Love/Peace knojern skabte en karakter til historiebøgerne.

I klippet herunder kan du mindes Bill Nunn ved at se eller gense Radio Raheems legendariske lektion om kampen mellem kærlighed og had, som Spike Lee meget passende har bragt på sin instagram-profil med ordene "Rest In Power".

Kommentarer

Bill "Radio Raheem" Nunn er gået bort

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen