Bille August er klar til "Pagten" om berømt dansk forfatterpar

Filmen omhandler det turbulente forhold mellem Karen Blixen og Thorkild Bjørnvig.

Bille August starter til foråret optagelser på filmen "Pagten", der beskrives som et psykologisk drama om det intense venskab mellem den verdensberømte forfatter Karen Blixen og den unge lovende digter Thorkild Bjørnvig.

Thorkild Bjørnvig mødte Karen Blixen første gang i 1948 – han var 30, hun var 63 – og de knyttede et ganske særligt bånd. Et bånd, der gik hen og blev til en hemmelig pagt. Bjørnvig var en ung, let påvirkelig og følsom digter med kone og barn. Blixen en kvinde forud for sin tid – stærk, sammensat og dybt fascinerende.

Blixen og Bjørnvig havde lovet hinanden først at fortælle verden om pagten, når en af dem var død. Først 12 år efter Blixens død udgav Bjørnvig bogen "Pagten" om hans og Blixens særlige og turbulente forhold. Det blev Bjørnvigs mest berømte udgivelse, og det er denne erindringsbog, som danner grundlag for Bille Augusts film.

Bille August havde sidste år premiere på filmatiseringen af Henrik Pontoppidans "Lykke-Per". Du kan læse den 5-stjernede anmeldelse her.

Pagten" forventes at få premiere i starten af 2021. Herunder kan du se, hvad der skete, da Bille August blev udsat for et fuldkommen horribelt ordspil af Moovy TV's udsendte:

Kommentarer

Bille August er klar til "Pagten" om berømt dansk forfatterpar

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen