Biopic om komikerlegenden Richard Pryor finder sin instruktør

En film om den legendariske skuespiller-komiker Richard Pryor har længe været undervejs, men med en ny instruktør om bord bliver den forhåbentlig snart en realitet.

Tilbage i 2009 kom det på tale, at Eddie Murphy skulle spille komikerlegenden Richard Pryor i en biopic-film med Bill Condon ("Dreamgirls", "Skønheden og udyret") i instruktørstolen.

Dén film blev aldrig til noget, og siden har Lee Daniels ("Precious") også været forbi projektet, som heller aldrig fik luft under vingerne.

Hollywood drømmer dog stadigvæk om at bringe en film om Pryors liv til det store lærred, og efter en budkrig om rettighederne til filmen, som MGM vandt,  er en ny – og forhåbentlig sidste – instruktør fundet til at styre projektet i havn.

Kenya Barris, der er bedst kendt for at stå bag komedieserien "Black-ish", som hitter stort i USA, samt Netflix' "#BlackAF", er kommet med om bord som manuskriptforfatter og instruktør. Filmen vil også blive hans debut som instruktør på en spillefilm.

EN KOMIKERLEGENDE

Ovenpå annonceringen udtaler Barris om Richard Pryor:

"[Richard] Pryor havde sin egen tydelige stemme, og comedy i dag skylder ham meget. Filmen om ham vil handle om hans stemme i branchen og hans indflydelse på branchen, rejsen der skabte ham, og hvad det krævede."

Richard Pryor havde sin storhedstid i 1970'erne og 1980'erne, hvor han med sin ublu personlighed ubesværet opnåede kæmpe succes både på comedy-scenen og i filmbranchen.

Her blev det blandt andet til roller i "Superman 3", et langvarigt samarbejde med Gene Wilder i flere komediefilm samt en optræden i David Lynchs "Lost Highway".

Richard Pryor døde som 65-årig i 2005 af et hjertestop ovenpå årtiers misbrug af stoffer og alkohol. I dag regnes Pryor som en af de bedste og mest indflydelsesrige komikere nogensinde.

Kommentarer

Biopic om komikerlegenden Richard Pryor finder sin instruktør

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen