"Black Adam": Dwayne Johnson lækker misvisende tal til pressen for at pynte på skuffende bundlinje

Da flere prominente medier for nylig betegnede DC-filmen som et flop, var der ét, som gik imod strømmen – åbenbart på baggrund af fejlagtig info fra filmens egen stjerne.

For en uge siden rapporterede verdens største filmmedie, Variety, at DC-storfilmen "Black Adam" med Dwayne Johnson stod til at efterlade et underskud på hele 100 mio. dollars.

Den nedsablede superheltefilm har blot indtjent 389 mio. dollars på verdensplan siden biografpremieren for to måneder siden. Og eftersom "Black Adam" har kostet lige knap 200 mio. dollars at producere og efter sigende 100 mio. dollars at promovere, står den netop til at miste omtrent 100 mio. dollars, da cirka halvdelen af filmens indtjening går direkte til biograferne, der viser den.

Ifølge et andet stort filmmedie, The Hollywood Reporter, kostede "Black Adam" faktisk hele 230 mio. dollars at producere, og filmens skuffende indtjening har dræbt al interesse i at lave en fortsættelse hos filmselskabet Warner Bros.

Læs også: "Black Adam" udkommer på HBO Max den 16. december

Men der var alligevel ét prominent filmmedie, som gav kollegaerne et kontrastød: Deadline. I en artikel fastslog de, at "Black Adam" faktisk ville generere et bitte overskud på godt 50 mio. dollars, og Johnson var hurtigt ude og citere Deadline-artiklen på de sociale medier.

Flere medier undrede sig dog over Deadlines artikel – herunder Gizmodo, som hæftede sig ved Deadline-artiklens vage kilder og besynderlige data, der bl.a. omfattede spekulative gæt på filmens fremtidige hjemmevideo- og merchandise-indtjening, som jo heller ikke ændrer på, at "Black Adam" ender som en stor underskudsforretning i biffen.

En bruger på Twitter bemærkede også, at Deadlines artikel pludselig blev revideret og fik fjernet både en pinagtig reference til en potentiel "Hawkeye"-film (der skulle nok have stået Hawkman, som er en karakter i "Black Adam") og al omtale af en kommende "Black Adam 2", som nu lader til at blive fjernet fra tegnebrættet.

Og nu fastslår en ny rapport fra den prominente filmjournalist Matt Belloni – jvf. CBR og The Direct – at Deadlines artikel blev foranstaltet og bestilt af Johnson selv, som lækkede misvisende tal direkte til Deadline.

"Den mest pinlige filmartikel nogensinde"

Det har Belloni fået at vide af adskillige prominente chefer hos Warner Bros. Belloni betegner derudover Deadlines reportage som en af de mest pinlige filmartikler "nogensinde", og efter sigende kostede "Black Adam" også langt mere end 100 mio. dollars at markedsføre.

Belloni konstaterer dog også, at en film som "Black Adam" i sidste ende tjener sig selv hjem, når der er gået tilstrækkelig lang tid, og den er udkommet på alskens platforme og markeder.

Der er tydeligvis ingen tvivl om, at "Black Adam" er et kæmpe passionsprojekt for Dwayne 'The Rock' Johnson, som i årevis har forsøgt at få projektet ud af starthullerne, og som stædigt og resolut har promoveret filmen på de sociale medier, hvor han har millioner af følgere. Men disse rapporter vil næppe pynte på den tidligere wrestling-stjernes renommé.

"Black Adam", som handler om den slagkraftige DC-super(anti)helt af samme navn, lander i øvrigt på HBO Max om blot tre dage.

Kommentarer

"Black Adam": Dwayne Johnson lækker misvisende tal til pressen for at pynte på skuffende bundlinje

  • 0

    De tal der fremlægges her er nok rigtige, i forhold til indtjening i biograferne. Men for at få det sande billede skal man vel også indregne streaming og hvilken betydning det har for abonnementer og interesse for en streaming tjeneste.

    Alle film/serier der sendes direkte ud på egen streaming tjeneste starter jo også med et underskud. Om de er profitable afhænger af om de er i stand til at tiltrække/fastholde abonnementer.

    Johnny4213-12-22 12:20

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen