"Blade Runner 2049"-instruktør: Green screens deprimerer mig

Den Oscar-nominerede, canadiske filmmager Denis Villeneuve er netop nu i fuld gang med at redigere "Blade Runner 2049" – den længe ventede fortsættelse til Ridley Scotts sci-fi-klassiker fra 1982.

Men selvom "Blade Runner"-filmene foregår i et futuristisk univers med flyvende biler og tårnhøje skyskrabere en masse, så har Villeneuve altså undgået den nutidige dille med at bruge masser af green screens under optagelserne og computereffekter under postproduktionen.

"Jeg er meget 'old school'", konstaterer Villeneuve i et interview med Variety. "Jeg ville ønske, jeg kunne have lavet rumvæsnerne [i 'Arrival'] som kontrollérbare robotter. Det var min oprindelige drøm."

"Jeg hader green screens. De suger al energi ud af mig. De deprimerer mig. Jeg beundrer de instruktører, som kan arbejde med dem dagligt, men på 'Blade Runner' forsøgte vi at lave alt under selve indspilningerne og bygge alting i virkeligheden. Jeg kan tælle på én hånd, hvor ofte jeg så en green screen i løbet af de mange måneder, optagelserne varede."

Villeneuve afviser dog ikke helt at bruge CGI, men computereffekter vil dog blive brugt sparsomt: "Vi vil forbedre visse ting via computergrafik, naturligvis, men det meste blev lavet under indspilningerne."

En barnedrøm går i opfyldelse

Instruktøren talte også kort om sit næste projekt: en filmatisering af den legendariske sci-fi-roman "Dune". Et projekt, som Villeneuve betegner som en barnedrøm, der går i opfyldelse:

"Jeg læste den første gang, da jeg var 12 år gammel, og det er min yndlingsbog. Der er billeder fra dén fortælling, der har hjemsøgt mig de sidste 35 år. Det havde jeg aldrig kunnet sige nej til. Det bliver mit livs største projekt."

"Blade Runner 2049" får dansk biografpremiere 5. oktober.

Kommentarer

"Blade Runner 2049"-instruktør: Green screens deprimerer mig

 • ★★★★★★0

  I bund og grund er det mig ligegyldigt, hvis det virker. Ofte synes jeg bare at en old school tilgang fungerer mere overbevisende. Var jeg filmskaber, ville jeg også helst lave tingene på gammeldags facon. 

  T. Nielsen12-02-17 13:10

 • ★★★★2

  Han er en mand efter mit hjerte ham Villeneuve :)

  Kruse12-02-17 13:12

 • ★★★2

  Vil godt lige pointere at green screens en ældgammel teknik fra længe før CGI, og at deres fravær ikke i sig selv udelukker alle mulige computer-effekter.

  Og Arrival havde i øvrigt masser af CGI-effekter. De var godt lavet og integreret, men de var der.

  gi-jones12-02-17 13:16

 • ★★★★1

  Det må også være ret deprimerende for skuespillere, der skal agere ud fra ingenting. Men Villeneuve's forklaring lyder meget identisk med Chris Nolan's. Kan kun give thumbs up for dét og den tilgang har også vist sig at holde længst, uden filmene mister værdi på den konto. 

  Babo12-02-17 13:17

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen