Bølgende bryster og hoppende numser - ny dansk bog søger crowd-funding

Ny bog sætter fokus erotikkens møde med folkekomedien i 70'ernes danske film.

Fra 1970 til 1978 trak sengekants- og stjernetegnsfilmene fulde huse i biograferne. De i alt 14 lystspil parrede nostalgisk hyggefarce med lagengymnastik i en genreblanding, man hverken har set før eller siden.

Datidens folkekære stjerner som Ole Søltoft, Karl Stegger og Poul Bundgaard leverede håndfast komik blandt bølgende bryster og hoppende numser. Imens gik anonyme møer og ungersvende til makronerne i mere (stjernetegn) eller mindre (sengekant) eksplicitte sexscener. I udlandet fik det aparte fænomen tilnavnet happy porn.

Forfatter Brian Iskov er nu i gang med en bog om emnet, og du kan være med til at støtte den gennem en crowdfunding-kampagne, hvor du får særlige fordele, her.

Herunder kan du se en video for projektet:

Kommentarer

Bølgende bryster og hoppende numser - ny dansk bog søger crowd-funding

 • 1

  Flashback tilbage til 1990'erne eller deromkring, hvor jeg gik i 5.-6. klasse og der til filmaften i klubben blev vist "Tandlæger på sengekanten". Jeg var ved at falde ned af stolen, mit første møde med erotik. Dengang var der bare ikke så meget at arbejde med :)

  Ronni Pedersen31-10-19 20:57

 • 1

  Supergodt projekt - Det er virkelig et særsyn i filmhistorien. 

  Dslacker 1-11-19 02:15

 • ★★★★1

  Jeg kan godt lide Brian Iskovs tilgang til ting. Hans podcast sammen med Jesper Vad Bruun om dubbing er også værd at tjekke ud. Den hedder Med dansk tale. 

  Lars! 1-11-19 07:55

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen