CPH:DOX: 27 kommuner arrangerer minifestivaler

Den internationalt berømmede filmfestival når længere ud i Danmark end nogensinde før her i 2023.

Ganske vist indgår CPH i filmfestivalens navn, men som vi også skrev for et års tid siden her på Moovy, så indtager CPH:DOX flere og flere danske byer i hele landet.

Dengang annoncerede filmfestivalens ledelse, at 20 forskellige danske kommuner samarbejdede med CPH:DOX om at afvikle minifilmfestivaler rundt omkring i hele landet. Og i en ny pressemeddelelse fastslår folkene bag dokumentarfilmfestivalen, at dét tal i år stiger til 27.

Det er en nyhed, der lander, mens dansk dokumentarfilm oplever kronede dage – "Apolonia, Apolonia" vandt hovedprisen på IDFA i Amsterdam (verdens stadig største dokumentarfilmfestival lige foran CPH:DOX) tilbage i november, mens "A House Made of Splinters" for nylig blev Oscar-nomineret.

Se også: Moovy TV: Interview med den danske Sundance-vinder bag "A House Made of Splinters"

Som pressemeddelelsen fastslår, så afvikles minifestivalerne rundt omkring i landet fra d. 15-26. marts 2023.

Med Nordea-fonden som en ny bidragsyder vil CPH:DOX og de 27 kommuner give danskerne mulighed for at deltage i filmarrangementer, debatter og samtaler om nogle af de store temaer og udfordringer, der præger vores samfund i disse år.

Niklas Engstrøm, kunstnerisk leder af CPH:DOX, siger:

"Vi er meget overvældet over den store opbakning og interesse fra kommunerne rundt omkring i landet. Vi oplever en kæmpe interesse for se dokumentarfilm og efterfølgende deltage i de mange vigtige samtaler, som filmene kan åbne op for.

"Hvordan tackler vi sorg? Hvordan kan vi arbejde for flere grønne, bæredygtige løsninger i vores kommuner? Hvordan ser fremtidens arbejdsliv ud? Hvordan nedbryder vi de store tabuer om døden? Det er nogle af de mange temaer, som vi håber danskerne vil være med til at engagere sig i, når minifestivalerne bliver skudt i gang rundt omkring i landet."

Læs også: To danske dokumentarer er shortlistet til en Oscar

Nordea-fonden støtter DOX:DANMARK med 3. mio. kroner fra 2023-2025. Bevillingen fra Nordea-fonden skal bl.a. være med til at sikre, at CPH:DOX og de lokale kulturinstitutioner- og -aktører i forbindelse med filmvisningerne kan tilbyde en række dialogbaserede events, der kan bidrage til at styrke medborgerskabet i de deltagende kommuner.

Det samlede film- og eventprogram for alle byer, der er med i DOX:DANMARK, forventes at blive offentliggjort d. 22. februar på cphdox.dk. Her er de 27 kommuner, hvor der bliver afholdet minifestivaler i samarbejde med CPH:DOX:

Aabenraa, Aalborg, Brøndby, Faxe, Fredericia, Kolding, Ikast-Brande, Herning, Holstebro Hørsholm, Gladsaxe, Jammerbugt, Mariagerfjord, Nordfyn, Randers, Rudersdal, Sønderborg, Slagelse, Svendborg, Varde, Ærø og Køge - samt Ishøj, Vallensbæk, Hvidovre, Albertslund og Høje-Taastrup, der samarbejder på tværs om en helt særlig VESTEGNS:DOX.

Kommentarer

CPH:DOX: 27 kommuner arrangerer minifestivaler

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen