CPH:DOX, CPH PIX og Buster får ny todelt ledelse

De københavnske filmfestivaler går en ny organisatorisk fremtid i møde.

Efter CPH:DOX-grundlæggeren Tine Fischer er stoppet som administrerende direktør for at tiltræde som rektor på Den Danske Filmskole, sker der en rokade hos de københavnske filmfestivaler, som tæller CPH:DOX, CPH PIX og Buster. Det fremgår af en pressemeddelelse.

CPH:DOX-programchef Niklas Engstrøm tiltræder som ny kunstnerisk leder. Han skal fremover arbejde tæt sammen med en ny festivaldirektør, der får ansvar for økonomi og administration, og som bestyrelsen er i gang med at rekruttere.

Overdragelsen til Engstrøm glæder Fischer, der ikke helt har sluppet filmfestivalerne i København. Fra 1. maj er hun nemlig blevet nyt medlem af fondsbestyrelsen i Copenhagen Film Festivals.

"Det er en stor glæde for mig, at valget som ny kunstnerisk leder for festivalerne er faldet på Niklas Engstrøm. Niklas var én af mine første medarbejdere, og han er den helt rigtige til at føre festivalerne videre. Jeg glæder mig til at samarbejde med ham og den nye festivalledelse fra min nye stol, og jeg glæder mig til at kunne bidrage indefra som nyvalgt bestyrelsesmedlem", fortæller Tine Fischer.

Læs også: Årets CPH:DOX indtager snart biograferne

Niklas Engstrøm var i 2003 med til at starte CPH:DOX sammen med Tine Fischer og har siden da arbejdet med at udvikle festivalens program. I 2015 blev Niklas Engstrøm udnævnt til at være CPH:DOX' programchef, og siden 2018 har han været en fast del af Copenhagen Film Festivals' ledelse.

Niklas Engstrøm siger:

"Det er både mærkeligt og vemodigt for mig at skulle sige farvel til Tine Fischer efter at have arbejdet så tæt sammen i 18 år. Men jeg er glad for, at bestyrelsen har tillid til, at jeg kan drive festivalerne videre i den kunstneriske ånd, hvori de er skabt.

"Jeg glæder mig til opgaven og udfordringerne - ikke mindst fordi jeg bag mig har et fantastisk stærkt hold af medarbejdere, der gang på gang har vist, at man kan skabe store resultater med små midler. Og derfor glæder jeg mig meget over den nye ledelsesstruktur - og til at vi finder den festivaldirektør, der skal indgå i et tæt makkerskab med mig med henblik på at videreudvikle festivalerne fremadrettet."

CPH:DOX er netop nu i fuld gang. Grundet coronakrisen og biografernes nedlukning har dokumentarfilmfestivalen foregået online siden 21. april. Fra 6. maj åbner biograferne, og 120 dokumentarfilm vises i landets biografsale frem til 12. maj. Læs mere på festivalens hjemmeside her.

Kommentarer

CPH:DOX, CPH PIX og Buster får ny todelt ledelse

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen