CPH:DOX lancerer ny ambitiøs streamingtjeneste

PARA:DOX byder på et udvalg af dokumentarfilm og understøttes af et vidensunivers med podcasts, talks og artikler.

Viden, perspektiv og store filmoplevelser. Det er omdrejningspunkterne for CPH:DOX' nye streamingtjeneste, PARA:DOX, der nu er gået i luften.

Fiktionsfilm og tv-serier er smidt på porten til fordel for et stærkt udvalg af tidens bedste dokumentarfilm – nøje kurateret af CPH:DOX' programredaktion. Over 100 film er allerede tilgængelige, og nye titler tilføjes hver måned. Det skriver CPH:DOX i en pressemeddelelse.

Som noget helt særligt byder platformen også på et vidensunivers. Her kan brugerne – med afsæt i filmene – dykke ned i aktuelle og samfundsrelevante temaer, søge ny viden og få flere perspektiver på verden gennem podcasts, talks, interviews og artikler.

"Vi lever i en paradoksal virkelighed, der på den ene side rummer en enorm kompleksitet, og på den anden side et utal af nemme løsninger formuleret i smarte overskrifter og hurtige tweets," siger Niklas Engstrøm, kunstnerisk direktør for CPH:DOX, og fortsætter:

"Dokumentarfilmens særlige force er, at den søger nuancerne og vender vores forestillinger om verden på hovedet. Det skal PARA:DOX være leveringsdygtig i. Både gennem et kurateret program med verdens bedste dokumentarfilm og med et vidensunivers, der skal sætte yderligere perspektiv på filmoplevelserne."

På PARA:DOX slipper brugerne for at skulle betale endnu et fast abonnement. Filmene på platformen koster fra 19-49 kr. at leje, mens podcasts, artikler, talks osv. er frit tilgængelige og gratis for alle.

FRA HERZOG TIL HJERNEFORSKNING

På PARA:DOX finder brugerne dokumentarfilm, der fortæller både store og små historier fra virkelighedens verden. Fra store instruktører som Werner Herzog, Jennifer Baichwal, Michael Glawogger og Ulrich Seidl til yngre talenter som Cannes-vinderen Payal Kapadia, Sundance-vinderen Theo Anthony og danske Frigge Fri og Cecilie Debell.

"Mange af festivalens bedste film er gennem de sidste 20 år kun blevet vist 2-3 gange for aldrig siden at vende tilbage på dansk jord. Nogle af de smalle titler kan være svære at opstøve, endda at søge sig frem til, men på PARA:DOX får de nu et hjem," siger Niklas Engstrøm.

PARA:DOX bliver Danmarks første streamingtjeneste med videns- og videnskabsformidling som et helt centralt element. Allerede nu vil brugerne kunne finde film, der formidler ny viden om alt fra hjerneforskning, kvantefysik og geologi til atomkraft, kunstig intelligens og robotteknologi.

Og i løbet af 2023 vil platformen blive tilført en lang række nye, stærke dokumentarfilm, der giver forskere inden for ikke mindst naturvidenskaben en stemme.

Viden, kontekst og nye perspektiver

Vidensformidlingen begrænser sig ikke blot til selve filmene. Hver måned retter PARA:DOX fokus mod aktuelle og samfundsrelevante temaer og udgiver podcasts, talks, debatter, artikler og interviews for at sætte filmene i kontekst og perspektiv.

I platformens vidensunivers kan man blandt andet blive klogere på fremtidens virtuelle verdener; være med, når der diskuteres kosmologi og mørkt stof; og få indblik i krigens regler og hvorfor krig, i det hele taget, ikke er forbudt.

Man kan også lytte med, når Mads Brügger undersøger, hvordan det er at drive et uafhængigt medie i Putins Rusland, eller komme tættere på instruktørerne bag de aktuelle film.

PARA:DOX byder også på den komplette samling af vinderfilm fra CPH:DOX' prestigefulde hovedkonkurrence. Samlingen tæller blandt andet nyklassikere som Harmony Korines performative provoværk "Trash Humpers" og Joshua Oppenheimers "The Act of Killing" og "The Look of Silence".

PARA:DOX blev lanceret 7. december og kan besøges her.

Kommentarer

CPH:DOX lancerer ny ambitiøs streamingtjeneste

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen