CPH:DOX præsenterer programmet for ny online festival

220 film og filmskabere er sendt hjem, men fra på onsdag udkommer dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX i en ny, online version.

Årets udgave af dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX (en af verdens absolut største af sin slags) blev for nylig aflyst på grund af truslen fra coronavirussen. Men årets CPH:DOX genopstår nu i en alternativ, online version, og festivalen har netop offentliggjort sit program.

SE ÅRETS ONLINE CPH:DOX-PROGRAM HER

Filmene vises i en virtuel biograf, hvor publikum kan købe billetter til lukkede filmvisninger med en begrænset kapacitet – præcis som de kender det fra en fysisk biograf. Biografen er åben i hele den planlagte festivalperiode fra 18. til 29. marts. Billetter til visningerne koster 45 kr. og kan ses af alle, der er bosat i Danmark.

I en ny pressemeddelelse skriver festivalen:

Publikum kan opleve årets bedste dokumentarfilm og deltage i live-debatter hjemme fra sofaerne. Alle fysiske arrangementer er aflyst, og i stedet skyder CPH:DOX sin nye digitale festival i luften med et program bestående af højdepunkter af dette års bedste danske og udenlandske titler. 

Festivaldirektør Tine Fischer udtaler: "De sidste fire døgn har vi arbejdet på at sikre en digital platform, der kan køre vores festival. Det er ikke mange dage og er tæt på en umulig opgave. Vi håber af hele vores hjerte, at alt fungerer, når tæppet går op."

"Hvis der er begynderfejl, så bær over med os, vi har hotlines og teknikere, der sidder 24/7 og kommer til at arbejde på alle fejl. Vi gør vores allerbedste, og vi glæder os til at dele hele programmet med publikum."

40 nye dokumentarfilm er der indtil videre på programmet, som åbner med Kenneth Sorentos "Kampen om Grønland", der giver ordet til en ny generation af unge grønlændere. Blandt de øvrige titler er nye film af Oscar-vinderen Alex Gibney og Ai Weiwei; portrætfilmen om Andrey Tarkovsky instrueret af hans egen søn; verdenspremieren på "The Edge of All We Know" om sidste års største, videnskabelige begivenhed; filmen om Margaret Atwood; og den afdøde islandske komponist Jóhann Jóhannssons smukke, posthume scifi-epos "Last and First Men".

Se også: Moovy TV møder Oscar-nomineret "Arrival"-komponist

14 nye danske dokumentarfilm får også premiere på den digitale festival. Her kan publikum opleve "Lever elsker savner" og "Songs of Repression", der begge er udtaget til hovedkonkurrencen DOX:AWARD, samt "En splittet familie" af Mira Jargil og "Love Child" af Eva Mulvad.

Er din yndlingsfilm ikke lige at finde i programmet, så kan det nås endnu. Flere film vil blive løbende tilføjet. Hold dig opdateret på www.cphdox.dk

Kommentarer

CPH:DOX præsenterer programmet for ny online festival

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen