CPH PIX aflyser årets festival – og præsenterer dansk talentfokus

Filmfestivalen udskydes i lyset af den nuværende COVID-19-situation.

CPH PIX skulle efter planen have samlet tusindvis af publikummer i de københavnske biografer ti dage i november. Men grundet usikkerheden omkring COVID-19 og det fortsat ustabile biografmarked, udskydes festivalen til næste år. Det skriver CPH PIX i en pressemeddelelse.

I stedet går CPH PIX sammen med Grand Teatret i København og Øst for Paradis i Aarhus om at hylde de nye, markante talenter, der kommer til at tegne fremtiden for dansk film.

Otte nye, danske spillefilm er således indstillet til festivalens talentpris og en kontantpræmie på 40.000 kr., der skal hjælpe instruktørens (eller instruktørernes) næste projekt på vej.

Beslutningen om at udskyde den største spillefilmsfestival i Danmark har ikke været nem. Festivalens administrerende direktør, Tine Fischer, udtaler:

"Efter mange overvejelser har vi truffet den svære beslutning at aflyse CPH PIX i år. Festivalen er helt afhængig af et velfungerende biografmarked, og lige nu kigger biograferne ind i et meget svært og uforudsigeligt efterår. Vi har derfor - i samråd med vores bestyrelse - besluttet at udskyde festivalen til næste år, hvor situationen forhåbentlig ser helt anderledes ud.

"I stedet sætter vi i år fokus på årets mest markante, danske talentfilm. CPH PIX har altid været en vigtig scene for filmkunstens nye, danske talenter, og det bliver vi ved med. Også i et år som i år, der trods Corona har budt på mange nye, stærke stemmer."

Nye danske talenter

Trods corona-krisen har 2020 været et særdeles godt år for nye, vilde, lovende danske filmtalenter. CPH PIX peger på otte nye danske spillefilm, der spænder bredt fra eksperimenterende lowbudget til hyperaktuel politithriller og Roy Andersson-inspireret kunstfilm. Nomineret til CPH PIX's talentpris 2020 er:

"Blokhavn" af Gigis

"Den blå orkide" af Carl Marott

"Den næstsidste" af Jonas Kærup-Hjort

"En helt almindelig familie" af Malou Reymann

"Kød & Blod" af Jeanette Nordahl

"Psykose i Stockholm" af Maria Bäck

"Shorta" af Frederik Louis Hviid & Anders Ølholm

"The Trouble with Nature" af Illum Jacobi

De nominerede film vil blive vist i Grand Teatret i København og i Øst for Paradis i Aarhus til særlige eventvisninger mellem den 6. og 13. december. Det fulde program offentliggøres senere i november.

CPH PIX er tilbage som festival i november 2021. I mellemtiden arbejdes der på højtryk på udviklingen af en ny, helårlig filmklub med særligt fokus på danske og internationale talentfilm. Med støtte fra Biografklub Danmark Fonden og PRD er et større strategiarbejde allerede påbegyndt og lanceres som optakt til festivalen i 2021.

Kommentarer

CPH PIX aflyser årets festival – og præsenterer dansk talentfokus

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen