Christopher Nolan er i dialog med Netflix om muligt samarbejde

Selvom Nolan altid har været en prominent fortaler for biograferne, ser det ud til, at han snart slår pjalterne sammen med streaming-giganten.

Uanset hvad man måtte mene om hans film, er der ingen tvivl om, at instruktøren Christopher Nolan ("Tenet", "Dunkirk") er en af de mest respekterede og prominente stemmer inden for filmindustrien.

Da pandemien tvang alverdens biografsale til at lukke ned sidste år, kæmpede Nolan en indædt kamp for at holde "Tenet" væk fra streamingtjenesterne, så den i stedet kunne åbne i biograferne og sikre dem nogle tiltrængte penge.

"Tenet" endte (ikke overraskende) med at skuffe finansielt ved billetlugerne. Men Nolan blev personligt endnu mere skuffet, da filmselskabet Warner Bros., som har produceret alle Nolans film siden "Insomnia" fra 2002, sidste december annoncerede, at selskabets kommende storfilm ville udkomme samtidigt i biograferne og på streamingtjenesten HBO Max.

Læs også: Christopher Nolan vil lave videospil baseret på sine film

Hverken Nolan eller folkene bag Warner Bros.' andre titler var blevet konsulteret om afgørelsen på forhånd, og den 50-årige filmmager var hurtigt ude i pressen og kritisere beslutningen. Over for The Hollywood Reporter fastslog han:

"Nogle af industriens største filmmagere og vigtigste skuespillere gik i nat i seng i troen om, at de arbejdede for det bedste filmselskab, og de vågnede op til nyheden om, at de nu arbejder for den værste streamingtjeneste."

Derfor har der også længe rumsteret rygter om, at Nolan vil forlade Warner Bros., som ellers praktisk talt har givet Nolan kreativ carte blanche de seneste årtier. Og i et nyligt interview med The Wall Street Journal fastslår chefen for Netflix' filmafdeling, Scott Stuber, at selskabet har været i dialog med Nolan.

"Jeg og Chris Nolan har talt sammen flere gange," afslører Stuber. Nolan har ellers tidligere kritiseret Netflix for at have "en bizar afsky for biograffilm," selvom instruktøren dog senere undskyldte for sin udmelding, som han selv kategoriserede som "udiplomatisk".

Den eneste, som umiddelbart står i vejen for et partnerskab mellem den britiske filmmager og Netflix, er, at Nolan stadig gerne vil have sine film udgivet i biograferne. Netflix har tidligere udgivet film som "The Irishman" i få uger i udvalgte biografsale i en kort periode, men mange biografer nægter at samarbejde med streamingtjenesten.

Men hvis Nolan og Netflix vitterligt slår sig sammen, er det ikke utænkeligt, at det vil have en stor effekt på både Netflix' distributionsmodel og mange biografejeres aversion mod selskabet.

Kommentarer

Christopher Nolan er i dialog med Netflix om muligt samarbejde

 • 0

  Hvem siger at det drejer sig om en spillefilm. Kunne der ikke ligeså godt være tale om en dokumentar eller tv-serie? Det kan jo også være han skal fungere som producer på projektet.

  Sichlau28-04-21 14:00

 • ★★★2

  Man har et standpunkt, til man tager et nyt ;)

  Essal28-04-21 14:16

 • 0

  Hvis det er tilfældet, så kræver jeg, at Netflix samtidig får købt rettighederne til "Side by Side", så Nolan alligevel har mulighed for at understrege, hvor overlegent han synes, at analog film er :)

  En af de bedste dokumentarer, og så kan den ikke ses i DK. wth?!

  steadi28-04-21 14:44

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen