Christopher Nolan kommenterer skuffende "Tenet"-indtjening

"Jeg er bange for, at filmselskaberne drager forkerte konklusioner."

I foråret fik coronapandemien hurtigt slået pusten ud af klodens biografindustri, og det er ikke nogen hemmelighed, at Christopher Nolans "Tenet" blev udpeget som en slags filmisk redningsmand, der skulle lokke publikum tilbage til biografmørket.

Idet Nolan meget nødigt ville udgive filmen via streaming, og instruktøren samtidig insisterede på ikke at udskyde filmen for længe, blev "Tenet" et slags biografeksperiment under pandemien – den første potentielle blockbuster udgivet i en verden fyldt med lukkede biografsale og skeptiske biografgængere.

Men til dato har "Tenet" blot indtjent $347 mio. dollars på verdensplan og sølle $54 mio. dollars i USA, og de tal har skræmt filmselskaberne i en sådan grad, at næsten alle storfilm er blevet udskudt til næste år.

Læs også: Filmselskab nægter at afsløre, hvor godt "Tenet" klarer sig finansielt under coronapandemien

"Tenet"-tallene var et emne, da The LA Times talte med den britisk-amerikanske Nolan i forbindelse med udgivelsen af instruktørens kommende bog: "The Nolan Variations". Nolan udtaler følgende:

"Warner Bros. udgav 'Tenet', og det glæder mig, at den har tjent næsten $350 mio. dollars. Men jeg er bekymret for, at filmselskaberne drager de forkerte konklusioner. I stedet for at se på, hvor filmen klarede sig godt, og hvordan disse steder kan sikre filmselskaberne indkomst, så ser de på, hvor den ikke har levet op til de forventninger, man havde før COVID. Og det bruger de som undskyldning for at lade biograferne lide alle tab under pandemien i stedet for at komme ind i spillet og tilpasse sig - med andre ord: at ombygge vores branche."

Nolan insisterer dog på, at biograferne ikke vil uddø: "På længere sigt er biograferne en del af vores liv, ligesom restauranter og alt andet. Men lige nu skal alle tilpasse sig til en ny virkelighed."

Det er værd at bemærke, at "Tenet" udkom på et tidspunkt, hvor to af de største amerikanske filmmarkeder, New York og Los Angeles, stadig var lukkede, men selv i de amerikanske stater med åbne biografsale har borgerne ikke været meget for at hoppe i biografen.

En ting kan dog konkluderes: "Tenet" blev ikke den film, der skulle få folk tilbage i biografen, og den har efterladt Warner Bros. med et kæmpe underskud. Og da alle store film siden da er blevet udskudt til næste år, går den hårdt pressede biografindustri dystre tider i møde.

Kommentarer

Christopher Nolan kommenterer skuffende "Tenet"-indtjening

  • 0

    Jeg har set mange film med uprøvede skuespillere og langt mindre budget, der fint kan måle sig med større blockbusters i kvalitet. Hvor de mere begrænsede midler tvinger instruktøren til være kreativ, i stedet for bare dyre hovednavne, til at få en god film i kassen.

    Ronni Pedersen 7-11-20 21:53

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen