Christopher Nolans næste film tackler 2. verdenskrig

Mange har været spændt på, hvad Hollywood-gulddrengen Christopher Nolan, der gav os "The Dark Knight" og "Interstellar", kaster sig over næste gang. Nu lader det til, at det er blevet afsløret. The Guardian kan således bekræfte, at det bliver et krigsdrama baseret på hændelser i 1940.

De foreløbige detaljer lyder, at Nolan agter at fortælle historien om, hvordan 330.000 franske og britiske soldater stod i en skæbnesvanger situation overfor den tyske hær, da de blev omringet i den franske by Dunkirk nær kysten. Det lykkedes dog at evakuere og få dem i sikkerhed i en britisk havn, og Winston Churchill betegnede selve den militære operation som intet mindre end et mirakel.

Historien er tidligere blevet filmatiseret i 1958 med bl.a. John Mills og Richard Attenborough på rollelisten.

Dunkirks borgmester, Patrice Vergriete, fortalte i sommer, at en stor amerikansk film om hændelserne ville blive lavet af en "verdensberømt instruktør", og borgmesteren har nu bekræftet overfor en fransk avis, at det var Christopher Nolan, han snakkede om. Det forlyder også, at Nolan sammen med sin bror har været på udkig efter steder at filme i Frankrig. 

Filmen er sat til at få premiere i juli 2017.

Kommentarer

Christopher Nolans næste film tackler 2. verdenskrig

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen