Cinemateket åbner i Aalborg og Odense

Fra årsskiftet åbner event- og arthouse-biografen to nye filialer, der byder på ugentlige filmevents og visninger af filmhistoriske værker og sjældne perler.

Fra januar 2019 etableres et filial af Cinemateket i henholdsvis Café Biografen i Odense og Biffen i Aalborg. Hver tirsdag vil biograferne stille sale til rådighed for cinemateksvisninger, som vil vise et repræsentativt udsnit fra Cinematekets program i København. Ikke mindst i form af særarrangementer, hvor filmenes kulturelle betydning forstærkes af introduktioner via eksempelvis foredrag, debatter, musik, mad og drikke eller besøg af skuespillere og instruktører.

Arthouse-samarbejde i hele landet

Initiativet hviler på et allerede afprøvet koncept. Siden nytår har Cinemateket samarbejdet med Aarhus-biografen Øst for Paradis til glæde for mange århusianere, der har lagt vejen forbi til events og filmvisninger. Og erfaringerne er gode:

"Samarbejdet i Aarhus har været succesfuldt. Øst for Paradis – og frem for alt århusianerne – har taget godt imod det nye tilbud, og det giver os mod på at søsætte endnu flere filialer, som supplement til Cinemateket i København," udtaler vicedirektør i Det Danske Filminstitut, Jakob Buhl Vestergaard, i en pressemeddelelse.

Ligesom Øst for Paradis er Café Biografen og Biffen begge stærke inden for arthouse-filmgenren, og det giver et godt match mellem biografernes kernepublikum og Cinematekets program.

Daglig leder af Biffen, Karin Fast, siger: "Vi har allerede gjort os gode erfaringer med ’Cinemateket præsenterer’ og tror, at vores publikum vil glæde sig over endnu flere forestillinger og arrangementer". "Cinemateket præsenterer" er et landsdækkende biografsamarbejde om visning af ti film årligt fra Cinematekets program.

Café Biografens Ole Nielsen supplerer: "Cinemateket i København er eksponent for kvalitetsfilm og interessante filmevents, og vi glæder os over, at Cinematekets spændende program med den nye filial i Café Biografen nu kommer odenseanerne til gode på ugentlig basis."

Filialerne forventes åbnet ved et unikt filmevent tirsdag 8. januar (Aalborg) og 22. januar (Odense).

Kommentarer

Cinemateket åbner i Aalborg og Odense

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen