Daniel Craig: Bond-film bør ikke udkomme direkte på streaming

Står det til den nu pensionerede James Bond, så vil Agent 007 altid troppe op i biffen, før han kan opleves på telefonen.

Der var sikkert mange biografejere, der fik sved på panden, da Amazon tilbage i maj købte filmselskabet MGM for 50 mia. kroner.

Især fordi Amazon som bekendt ejer en af nettets største streamingtjenester, Amazon Prime Video, og i forbindelse med købet overtog Amazon bl.a. den lukrative James Bond-franchise, hvis seneste kapitel, "No Time to Die", har indtjent sammenlagt 774 mio. dollars i klodens biografsale og således endte som 2021's næststørste vestlige filmhit.

Amazon skal dog producere fremtidige Bond-projekter i samarbejde med selskabet Eon Productions, som ejes af filmproducenterne Barbara Broccoli og Michael G. Wilson, som kort efter opkøbet af MGM slog fast, at Bond-film altid vil udkomme i biffen:

Læs også: James Bond-producenter: Franchisens film vil altid udkomme i biografen

Det er selvsagt svært at spå, hvad fremtiden bringer, og det er ikke usandsynligt, at Amazon vil kæmpe for at gøre fremtidige Bond-film tilgængelige tidligt på deres streamingplatform – eller måske endda en dag vil forsøge at gøre Bond-filmene til streamingeksklusive titler.

Men i så fald får Amazon selveste Daniel Craig på nakken, for i et hudløst ærligt interview med The Sun fastslår den 53-årige britiske superstjerne:

"En af de bedste ting, der er sket, er, at vi fik 'No Time to Die' ind i biffen. Det er der, Bond-film bør opleves. De ser ikke godt ud på en telefon. De ser godt ud på et IMAX-lærred. Så længe der bliver lavet den slags eventfilm, er der en chance for, at biograferne kan overleve."

Bond-franchisens overhoveder er netop nu på udkig efter den næste skuespiller til rollen som James Bond. Bookmakerne har mange gode bud, og Craig har selv følgende råd til den næste Agent 007:

"Der er et par ting, jeg gerne vil sige. Først og fremmest: lad være med at være et røvhul. Og du er nødt til at omfavne rollen og gøre den til din egen. Jeg håber, at jeg har efterladt serien et sundt sted, så den næste kan træde til og bare flyve derudad. Det er en fantastisk franchise, og der er stadig en masse historier at fortælle."

Kommentarer

Daniel Craig: Bond-film bør ikke udkomme direkte på streaming

 • ★★★★★★0

  Man får stadig den bedste oplevelse i biffen. No Time To Die virkede mindst 30% bedre i IMAX salen, end da jeg efterfølgende genså den hjemme.

  Det samme ville ikke gælde for alle film.

  Wayne11-01-22 09:34

 • ★★★★0

  Det ville heller ikke give ret meget mening, da James Bond-film er en af de få film, som er garanti for at hive folk i biografen på verdensplan.

  Kruse11-01-22 10:12

 • ★★★★1

  No time to stream!

  Billie Eilish og hendes bror må lige til tangenterne og klaveret igen.

  Elwood11-01-22 10:15

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen