Dansk 1. verdenskrigs-storfilm med Trine Dyrholm på vej

Ulrich Thomsen og Anders W. Berthelsen er også på rollelisten i filmatiseringen af "Erna i krig".

Efter Trine Dyrholms store personlige succes i "Dronningen" er hun nu på vej til sin næste store rolle, når optagelserne i næste uge starter på Henrik Ruben Genz' "Erna i krig".

Filmen tager sin begyndelse i året 1918, og mens solen bager over de jyske kornmarker, så raser 1. Verdenskrig ude i Europa. I Tyskland indkaldes alle mænd og unge drenge til fronten, og heller ikke de dansksindede sønderjyder får lov at gå fri.

Bekymringen er derfor stor hjemme hos Erna (Trine Dyrholm), der lever sammen med sin enfoldige søn, Kalle (Sylvester Byder). For selvom knægten har fået lægens ord for at være for dum til at gå i krig, møder den gode landbetjent Meyer (Ulrich Thomsen) en dag op i det store militære udtræk og meddeler, at Kalle skal til fronten med preusserne. For at være nær sin søn skifter hun identitet med en desserterende soldat og indruller sig som Menig Julius Rasmussen i regiment 86.

Se også: Bedste Trine Dyrholm-filmpræstation?

Filmens har manuskript af Bo Hr. Hansen ("Reconstruction", "Journal 64") og Henrik Ruben Genz og er baseret på Erling Jepsens populære og underfundige roman med samme titel. Ruben Genz har to gange tidligere omsat Jepsens romaner til film – i 2007 med "Frygtelig lykkelig" og i 2012 med "Undskyld jeg forstyrrer". Genz var senest filmaktuel i 2017 med "Gud taler ud", som også blev til i samarbejde med Bo Hr. Hansen.

"Erna i krig" distribueres af Scanbox med forventet premiere i september 2020.

Kommentarer

Dansk 1. verdenskrigs-storfilm med Trine Dyrholm på vej

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen