Dansk debutant bag filmatisering af romanklassiker

Thure Lindhardt, Lisbet Dahl og Stine Fischer Christensen medvirker i det stort anlagte periodedrama "Høst".

En dansk romanklassiker rammer det store lærred næste efterår med filmatiseringen af Marie Bregendahls selvbiografiske gennembrudsroman: "En dødsnat" fra 1912. Filmens titel bliver "Høst" og er et stjernebesat periodedrama instrueret af den spillefilmsdebuterende Tea Lindeburg.

"Høst" ser livet gennem tre generationer af kvinder på en gård i slutningen af 1800-tallet: Den 14-årige Lise, hendes faster og farmor, der midt i en brydningstid kæmper hver deres kamp med den kvinderolle, de har fået tildelt.

Lise er den ældste i en søskendeflok på otte og er snart på vej væk fra gården for at gå i skole. Hun er brændende forelsket i en af gårdens karle, og hun er fuld af håb og aner en lovende fremtid. Men da hendes mor går i fødsel, må hun tage ansvaret for sine mange søskende. Efterhånden som timerne går, og den smertefulde fødsel tager til i styrke, må både Lise og hele familien indse, at intet bliver som før.

Fra børne-TV til Netflix

"Høst" er Tea Lindeburg første spillefilm som instruktør og manuskriptforfatter. Hun er uddannet fra New York University og Super16, og hun står bag drejebøgerne til den kommende danske Netflix-serie "Equinox", som er baseret på hendes egen DR-podcast "Equinox 1985", der blev nomineret til Prix Italia 2017. Derudover har hun instrueret en række børne- og ungdoms tv-serier for DR og TV2.

Tea Lindeburg har samlet et stærk et hold skuespillerkræfter til "Høst". I hovedrollen som Lise ses Flora Ofelia Hofmann Lindahl, der tidligere har haft hovedrollen i "Landet af glas".

Blandt andre bærende roller ses Stine Fischer Christensen som Lises faster, Lisbet Dahl som hendes farmor og Thure Lindhardt som hendes far. Derudover medvirker Ida Cæcilie Rasmussen, Kirsten Olesen, Albert Rudbeck Lindhardt, Cyron Melville, Emma Rosenzweig, Jesper Asholt og Hanne Hedelund.

"Høst" optages netop nu på Fyn og får biografpremiere over hele landet 21. oktober 2021.

Kommentarer

Dansk debutant bag filmatisering af romanklassiker

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen