Dansk kortfilm tæt på Oscar-nominering

I kategorien Bedste kortfilm til Oscar-showet har Danmark ved adskillige omgange været flot repræsenteret. Så sent som i 2013 vandt Anders Walters "Helium" en Oscar. Men også "De nye lejere", "Der er en yndig mand" og "Valgaften" har alle hevet en statuette med hjem fra verdens fornemmeste prisuddeling.

Og nu får vi måske chancen igen. Den danske kortfilm "Silent Nights" figurerer nemlig på listen over de sidste ti kortfilm, der kæmper om en Oscar-nominering. Oprindeligt var i alt 137 kortfilm i spil til at blive nomineret. Af de ti film, der står tilbage i kampen, bliver fem nomineret til en Oscar.

"Silent Nights" er instrueret af danske Aske Bang og produceret af Kim Magnussen, der er en erfaren herre i Oscar-regi. Intet mindre end otte gange er det lykkedes Magnussens produktionsselskab M&M Productions at få en kortfilm nomineret, hvoraf de fire var førnævnte vindere.

"Antboy" og "I blodet"

Det er dog første gang, at 28-årige Aske Bang, der afsluttede sin uddannelse fra Den Danske Filmskoles instruktørlinje sidste år, skal prøve kræfter med Oscar-ræset. De fleste vil nok kende Bang som skuespiller i bl.a. "Antboy" og senest "I blodet".

"Jeg er meget stolt og beæret over at være blevet shortlistet til en Oscar. Holdet og jeg har arbejdet hårdt og ambitiøst med filmen det sidste år, og det glæder mig, at det resulterer i så fin en ære," lyder det fra instruktøren.

Kortfilmen handler om Inger, der arbejder frivilligt på et herberg og forelsker sig i den illegale immigrant Kwame. De lever begge et hårdt liv, men finder trøst hos hinanden. Kwame fortæller dog ikke, at han har familie og børn i Ghana.

Oscar-nomineringerne falder 24. januar. Hvis det viser sig, at "Silent Nights" er blandt de fem nominerede, bliver det spændende at se, om den formår at skrive sig ind i rækken af danske Oscar-vindere, når showet løber af stabelen 26. februar.

Kommentarer

Dansk kortfilm tæt på Oscar-nominering

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen