Danske "Du som er i himlen" udtaget til Göteborg Film Festival

Tea Lindeburgs følelsesladede drama har allerede vundet prestigefyldte priser på San Seabstián-filmfestivalen i Spanien.

Tea Lindeburgs debutfilm, "Du som er i himlen", fortsætter sin imponerende sejrsgang verden over.

Det historiske drama er endnu ikke blevet vist i de danske biografer (bortset fra en særvisning under årets CPH PIX), men filmen har allerede gæstet filmfestivaler i Brasilien og Spanien, og nu tropper den også op på Skandinaviens største filmfestival, Göteborg Film Festival.

"Du som er i himlen" bliver fremvist adskillige gange i forbindelse med festivalen, og den dyster også om prisen Dragon Award Best Nordic Film, som omfatter en prissum på hele 400.000 svenske kroner (cirka 315.000 danske kroner).

I netop den konkurrence dyster "Du som er i himlen" bl.a. mod den norske gyser "De uskyldige" og den islandske "Lamb" med Noomi Rapace. Den svenske filmfestival løber af stablen fra 28. januar til 4. februar.

Læs også: Dansk film i massehypnotisk svensk festivalprogram

"Du som er i himlen" har allerede vundet flotte priser på den store, spanske filmfestival i San Sebastián, hvor Lindeburg blev hyldet som programmets Bedste instruktør, mens filmens blot 16-årige hovedrolleindehaver, Flora Ofelia Hofmann Lindahl, vandt prisen Bedste skuespiller, som hun delte med superstjernen Jessica Chastain, som blev hædret for sin præstation i "The Eyes of Tammy Faye".

Lindahl skrev således historie, da hun blev filmfestivalens yngste skuespiller-vinder nogensinde – ligesom hun for et års tid siden skrev danmarkshistorie ved at blive den yngste Robert-belønnede skuespiller til dato takket være hendes indsats i DR-serien "Ulven kommer".

Lindeburg har tidligere arbejdet som bl.a. manuskriptforfatter på Netflix-serien "Equinox", der var baseret på Lindeburgs egen populære podcast, og hun har instrueret flere afsnit af bl.a. tv-serierne "Kødkataloget" og "Normalerweize", men "Du som er i himlen" er altså hendes første film.

"Du som er i himlen" er baseret på Marie Bregendahls gamle, danske roman "En dødsnat", om end filmen afviger betragteligt fra kildematerialet. Filmens omdrejningspunkt er den 14-årige Lise, som bor på en gård sammen med sin far, gravide mor og talstærke søskende, og vi oplever en problematisk og dramatisk fødsel gennem Lises øjne.

"Du som er i himlen" var oprindeligt udset til at udkomme i de danske biografer den 6. januar. Premieredatoen er dog blevet udskudt grundet den nylige nedlukning af det danske kulturliv til den 10. februar. I kan i øvrigt se frem til dybdeborende Moovy TV-interviews med flere af filmens skabere.

Traileren kan ses her:

Kommentarer

Danske "Du som er i himlen" udtaget til Göteborg Film Festival

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen