Danske "Holy Spider" er stadig med i Oscar-kapløbet

Ali Abbasis aktuelle seriemorder-thriller har overlevet Oscar-showets første nomineringsrunde.

Som tidligere rapporteret har det amerikanske filmakademi netop afsløret sine såkaldte shortlists i 10 Oscar-kategorier. To danske dokumentarer, "The Territory" og "A House Made of Splinters", er stadig med i Oscar-ræset, og det samme er en dansk spillefilm: "Holy Spider".

"Holy Spider" er en international co-produktion med den iranskfødte filmmager Ali Abbasi ("Shelley", "Grænse") ved roret. Filmen er en autentisk thriller, der handler om en kvindelig journalist i Iran, som jager en seriemorder, der udelukkende dræber kvindelige prostituerede, mens myndighederne blot trækker på skuldrene.

"Holy Spider" har fået en masse international omtale – særligt i kølvandet på demonstrationerne i Iran – og har allerede vundet flere fornemme priser, herunder Bedste kvindelige hovedrolle (Zar Amir-Ebrahimi) under årets Cannes-filmfestival.

Læs også: Øv! Ingen Oscars til Danmark, da "CODA" vandt Bedste film – og Will Smith gav Chris Rock en chokerende lussing

Tilbage i september blev "Holy Spider" udpeget af den danske Oscar-komité som årets bedste bud på en Oscar-sejr i kategorien Bedste internationale spillefilm. De to andre bejlere var "Du som er i himlen" og "Resten af livet".

Den 24. januar finder vi ud af, om "Holy Spider" ender med at blive Oscar-nomineret. Den befinder sig p.t. i et relativt stærkt felt sammen med bl.a. den tyske Netflix-krigsfilm "All Quiet on the Western Front" og den sydkoreanske thriller "Decision to Leave", som er instrueret af "Oldboy"-bagmanden Park Chan-wook.

Oscar-showet løber af stablen den 12. marts næste år.

Kommentarer

Danske "Holy Spider" er stadig med i Oscar-kapløbet

 • 1

  Anders Walter har også en kortfilm på shortlisten.

  Sichlau21-12-22 23:30

 • 1

  Den er også bare så god! Fantastisk soundtrack også og virkeligt gode skuespillerpræstationer kan jeg fremhæve, men den er bare overordnet en solid film!

  The Paki Don22-12-22 09:44

 • 1

  Den er også bare så god! Fantastisk soundtrack også og virkeligt gode skuespillerpræstationer kan jeg fremhæve, men den er bare overordnet en solid film!

  Ja soundtracket var jeg faktisk også meget imponeret af.

  Sichlau22-12-22 11:32

Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen