Danske skuespillere laver kortfilm om coronatiden

Under sloganet "sometimes we think it's all falling apart, when the truth is, it's falling into place" har en række skuespillere ladet kreativiteten flyde.

Panorama Production har i samarbejde med Panorama Agency og skuespiluddannelsen Panorama Academy produceret en række kortfilm, som afspejler tiden under COVID-19-pandemien.

Skuespillerne fik opgaven stillet via online-møder: fokuser på personlige historier og på at skabe kortfilm ud fra jeres egne oplevelser under coronakrisen. Herefter gik skuespillerne i gang med deres kortfilm, som de selv har skrevet og produceret.

Skuespillerne har dog fået en hjælpende hånd med på vejen, da grundlægger af Panorama Agency og Panorama Academy, Lene Seested, har ageret mentor, og Panorama-underviserne Kari Vidø og Janic Heen har gennemset skuespillernes manuskripter.

I forbindelse med optagelserne af kortfilmene har der været visse benspænd og forhindringer at tage hensyn til – såsom afstandskrav og alskens restriktioner – men disse udfordringer resulterede i nye kreative løsninger samt et stærkere fællesskab og samarbejde.

Skuespillerne har derfor filmet deres kortfilm med deres mobilkameraer, brugt egne rekvisitter, locations og kostumer, mens andre trak på deres netværk for at skaffe andet udstyr.

Hjertevarme hverdagsfortællinger

Intentionen med kortfilmsprojektet er at levere hjertevarme og hjerteskærende hverdagsfortællinger i en tid med coronavirus, som vi alle kan relatere os til.

Det er Pernille Andersens kortfilm et eksempel på.

Skuespillerinde Pernille Andersen er blevet mor under den verdensomspændende pandemi og i hendes ærlige kortfilm fortæller hun sin lille datter om en dybt forandret verden. En anden vinkel og livserfaring er i den unge skuespiller Luca Storms kortfilm, der fortæller om en ny hverdag i isolation under lockdown-perioden.

- Udvalg af kortfilmene:

Bjarne Henriksen: "Ensomhed"

Med en smuk baggrund og et godt glas vin sidder en mand på sit øde yndlingssted og gør status over coronatiden. 

Pernille Andersen: "Meanwhile"

En mor sidder og ammer sin datter, som er blevet født under en verdensomspændende pandemi. Imens hun vugger sit barn til ro, fortæller moren sin lille pige om familien, som hun endnu ikke har mødt, og om hvordan hun kom til verden i en dybt forandret tid. 

Clara Rosager og Jens Christian Buskov Lund: "Bryllupsdag"

Over en romantisk middag i deres lejlighed sidder en kvinde i pyjamas og en mand i fint jakkesæt. Hvad der skulle have været deres festlige bryllupsdag, er i stedet blevet en isoleret aften for to.

Gina Marchwinski: "Easy Iza!"

"Easy Iza!" handler om Izabellas coronaliv. Forestil dig Marie Antoinette anno 2020 som single i København under coronakrisen. Det er en lille kortfilm om, hvordan man mest "easy" kan holde hovedet højt under pandemien, så det hele ikke bliver noget skrald.

Kirstine Lykke: "Lemonade" 

Carla mødes for første gang under lockdown med sine veninder i Kgs. Have. Coronakrisen presser pigerne, og selvom Carlas liv også har taget en drejning, ser hun en ny mulighed.

Luca Storm: "17-04-20" 

Unge Luca forsøger at føre dagbog over sine dage under coronakrisen. Han gør status over den lange periode i isolation og prøver at se på de positive ting, som COVID-19 har medført.

Nana Parbst: "It’s Contagious"/"Det Smitter"

Midt i karantæne og coronakaos har en kvinde fundet glæde i at danse. Alene hjemme og med anlægget på højeste volume slipper hun alle tøjler, som stod hun på Wembley Arena. Det viser sig dog, at et publikum har fundet vej til "showet" til kvindens store fortrydelse. 

Kortfilmene fra Panorama Agency og Panorama Academy offentliggøres dagligt kl. 12 på Panorama Productions hjemmeside og SoMe #PanoramaAcademy #Panorama Production #panoramaagency.

Kommentarer

Danske skuespillere laver kortfilm om coronatiden

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen