Danske stjerner flokkes til debutants romantiske gyser

Et mix af jødisk mytologi, horror og kærlighed tilsat skuespilere fra "Game of Thrones" og James Bond-franchisen – what's not to like?

Gabriel Bier Gislason er næste instruktør i rækken fra den talentmasse, der bliver ved med at poppe op på den danske – og indimellem også den internationale – scene. Med forældre som Susanne Bier ("The Undoing", "Bird Box") og Tómas Gislason (klipper på bl.a. "I Walk" og "Forbrydelsens element") kan man med rette sige, at filmskabertrangen er i blodet – og apropos blod bliver Bier Gislasons debutfilm sågar en gyserfilm. Det fremgår af en dugfrisk pressemeddelelse.

Optagelserne til "Natten har øjne" begynder i næste måned i København og London, og allerede nu lyder det til, at der er en spændende film i støbeskeen. Filmen er på dansk og engelsk og blander romantik, gys og komik i en kærlighedshistorie, som er indsvøbt i jødisk mytologi.

Handlingen

I "Natten har øjne" møder vi Maja (Josephine Park), der engang var en lovende skuespillerinde. Nu gentager hun sin rolle fra en gammel tv-julekalender – dog ikke i fjernsynet, men i storcentre og biblioteker. Da hun falder pladask for Leah (Ellie Kendrick), en ung, jødisk kvinde fra London, blomstrer håbet.

Alt er dog ikke, som det bør være. Efter Leah får et mystisk anfald, følges hun af Maja tilbage til sit hjem i det ortodokse jødiske kvarter Stamford Hill i London. Her møder hun snart sin nye underbo: Leahs mor, Chana (Sofie Gråbøl). Chana – der oprindeligt selv er fra Danmark – er en dominerende og hemmelighedsfuld kvinde. Men Maja prøver alligevel at gøre et godt indtryk. Indtil hun begynder at forstå, at noget er helt galt.

RUTINERET debutant

Selvom Gabriel Bier Gislason er spillefilmsdebutant, er han ikke urutineret i faget. Danskeren er uddannet som instruktør og manuskriptforfatter fra filmskolen ved New York University, mens han tidligere har lavet fire kortfilm i både Danmark og USA, og netop nu arbejder den travle, 31-årige filmskaber også på to danske tv-projekter.

"'Natten har øjne' udsprang af en lyst til at lave en gyserfilm bygget op omkring jødisk mytologi," fortæller Bier Gislason og fortsætter: "Jeg ville gerne have, at min første spillefilm, på sin egen excentriske måde, trak på min egen religions mystik, kunst og dogmer på samme frie måde, som eksempelvis 'Eksorcisten' trak på kristendommen.

"Som historien tog form i mit hoved, blev det dog mere og mere tydeligt, at 'Natten har øjne' mere end noget andet er en kærlighedshistorie. En uhyggelig én af slagsen, men en kærlighedshistorie ikke desto mindre, der handler om, hvor langt man vil gå, og hvor meget man vil ofre for dem, man elsker.

Josephine Park og "Game of Thrones"-SKUESPILLER i centrum

I hovedrollerne som danske Maja og engelske Leah ses hhv. Josephine Park og Ellie Kendrick. Josephine Park er kendt fra tv-serien "Doggystyle" og er snart aktuel i komedierne "Centervagt" og "Venuseffekten", mens Ellie Kendrick er bedst kendt herhjemme for sin rolle som Meera Reed i "Game of Thrones".

Sofie Gråbøl, der senest spillede hårdtslående anklager i Susanne Biers miniserie "The Undoing" og snart er aktuel i Niels Arden Oplevs "Rose", spiller Leahs hemmelighedsfulde mor, Chana. David Dencik, der til efteråret er på plakaten i James Bond-filmen "No Time to Die", medvirker som den ortodokse jødiske boghandler Lev, der ved mere, end han umiddelbart giver udtryk for.

"Natten har øjne" forventes at få biografpremiere i foråret 2022.

Kommentarer

Danske stjerner flokkes til debutants romantiske gyser

    Gå til forum-oversigtLog ind for at deltage i diskussionen